Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανάπτυξη και απασχόληση στο επίκεντρο του προγράμματος εργασίας για το 2014

Η ευρωπαϊκή σημαία μπροστά από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μπερλεμόν

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2014 επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της ΕΕ, στην επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και στην υλοποίηση των εκκρεμών προτάσεων.

Τον επόμενο χρόνο θα υποβληθούν περίπου 29 πρωτοβουλίες, από τις οποίες οι περισσότερες θα αφορούν την αναθεώρηση της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Άλλες πρωτοβουλίες θα επικεντρωθούν στον εκσυγχρονισμό διαφόρων τομέων, όπως οι κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, η βιομηχανική πολιτική και η ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς.

Η ανάπτυξη και η απασχόληση εξακολουθούν να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και στη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση. Οι κυριότερες προτεραιότητες κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους είναι:

- ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης Deutsch (de) English (en) français (fr) και οικοδόμηση μιας ουσιαστικής οικονομικής και νομισματικής ένωσης
- μέτρα για την αύξηση των επενδύσεων, την προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, καθώς και για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μέσω του Εγγυητικού Μηχανισμού για τη Νεολαία
- τόνωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από μια πλήρως ολοκληρωμένη ενιαία αγορά Deutsch (de) English (en) français (fr) , η οποία θα καλύπτει τους τομείς τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και μεταφορών και θα προωθεί την ευρεία ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων διοικήσεων
- «συνδέοντας την Ευρώπη» – πρωτοβουλίες σε τομείς όπως οι σιδηρόδρομοι, τα αεροδρόμια, η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και τα λιμάνια θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα
- προστασία των πολιτών της ΕΕ – η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών μελών και της εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανόνων είναι αναγκαία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και των τρομοκρατικών απειλών, καθώς και για τη διασφάλιση του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων
- αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων μέσω της συνεργασίας με γειτονικές χώρες και στρατηγικούς εταίρους, και προώθηση του ρόλου της ΕΕ ως του σημαντικότερου χορηγού αναπτυξιακής βοήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προβλέπεται να προταθεί νέα νομοθεσία για την προσχώρηση της Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, τη διαχείριση των κρίσεων που αφορούν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός των τραπεζών και την πολιτική της ΕΕ για τα απόβλητα.

Στις αρχές του 2014, προτεραιότητα θα δοθεί στην ολοκλήρωση μιας σειράς εκκρεμών προτάσεων πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστεί επίσης με εθνικές κυβερνήσεις για να θέσει σε εφαρμογή έναν αριθμό νέων κανόνων που έχουν ήδη εγκριθεί σε επίπεδο ΕΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο