Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα εμπορικά καταστήματα που ανοίγουν την Κυριακή

Οι τρεις μεγαλύτεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα

Από αύριο, Κυριακή 3 Νοεμβρίου οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά τα καταστήματά τους και οι καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την κυριακάτικη αργία για να κάνουν τα ψώνια τους.
Οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά συμμετέχουν στη δράση, σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.

Από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, έχουν ξεκινήσει, εξάλλου, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Οι τρεις μεγαλύτεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα: ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00 (το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00).

Τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά, ενώ στα σούπερ μάρκετ επικρατούν μικτές τάσεις. Οι αλυσίδες Σκλαβενίτης, Γαλαξίας και Βερόπουλος αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν (πλην των καταστημάτων (Βερόπουλος-JUMBO), ενώ οι αλυσίδες Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, MyMarket θα είναι ανοικτές. Αντίστοιχα, κλειστοί θα παραμείνουν και όλοι οι φούρνοι στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι αν και το γενικό πλαίσιο ωραρίου για τις Κυριακές έχει ορισθεί από τον νόμο να είναι από τις 11:00 έως τις 20:00, πολλοί εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν διαφορετικό ωράριο, ενώ και μεμονωμένα αρκετές επιχειρήσεις θα εφαρμόσουν δικό τους ωράριο.

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ωστόσο, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της, έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο