Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε το ελληνικό Δημόσιο

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    Νίκης 5-7
    10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και διήρκησε πάνω από ένα μήνα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης  Ναρκωτικών  του Σ.Δ.Ο.Ε., με τη  συνδρομή της  Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της  Ελληνικής Αστυνομίας, κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο και  συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ  και τον  Οίκο Ναύτου.
Συνελήφθησαν  έξι  (6)  άτομα,  εκ των οποίων  τέσσερις (4) υπάλληλοι  του Οίκου  Ναύτου,   οι  οποίοι  είχαν τη δυνατότητα  να καταβάλουν  παρανόμως  σε  ιδιωτική  κλινική  μεγάλα  χρηματικά ποσά βάσει  παραστατικών  νοσηλείας  ασφαλισμένων  του Ταμείου, τα οποία είχαν  ήδη  εξοφληθεί  σε  προγενέστερο  χρόνο.
Η  έρευνα  ξεκίνησε έπειτα  από  καταγγελία στο  Σ.Δ.Ο.Ε. επιχειρηματία  του  χώρου  υγείας και,  τις  πρωινές  ώρες  σήμερα, ολοκληρώθηκε με την επ’ αυτοφώρω  σύλληψη από μεικτό κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. και  της  ΕΛ.ΑΣ.  στην περιοχή του  Αιγάλεω, τριών (3)  υπαλλήλων  του  Οίκου  Ναύτου  κατά  τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα  ύψους  205.570,00 €, που αποτελούσαν μέρος της αμοιβής του κυκλώματος από την  παράνομη εκταμίευση.
Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον  του  Εισαγγελέα κατηγορούμενοι  για σύσταση  εγκληματικής  οργάνωσης, απιστία στην Υπηρεσία,  απάτη  κατά του Δημοσίου, απόπειρα εκβίασης  και  νομιμοποίηση  εσόδων από  εγκληματική  δραστηριότητα.
Το Σ.Δ.Ο.Ε., ήδη, προέβη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών  κ.λ.π.  περιουσιακών  στοιχείων  των εμπλεκομένων στην  υπόθεση, ενώ παράλληλα ενεργείται έρευνα στον  Οίκο  Ναύτου στον  Πειραιά,  προκειμένου να διακριβωθεί  η έκταση  της  απάτης.                                                                          

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο