Γ. Στουρνάρας: Θα κάνουμε βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων

Οικονομικές Ειδήσεις

1 Νοέμβριος 2013
Taxheaven.gr

Τα θέματα του νέου φόρου ακινήτων και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Για το φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κ.Ο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν».

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και ελπίζει η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του.

«Θα είναι πιο απλό και όχι γραφειοκρατικό», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Για το θέμα των ναυπηγείων θα γίνει νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης σε σύντομη συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ήταν ψευδές και ανακριβές το τηλεγράφημα του Reuters ότι δεν θα ερχόταν η τρόικα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Για το ίδιο θέμα, μετά από σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη.

Δήλωση Γ. Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Θα κάνετε αλλαγές στο σχέδιο νόμου που έχετε αναρτήσει για διαβούλευση για τα ακίνητα; Οι αντιδράσεις και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων είναι πολύ έντονες.

Ι. Στουρνάρας: Κοιτάξτε, μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Δημοσιογράφος: Η τρόικα θα έρθει τελικά στην Αθήνα. Πώς εξηγείτε το δημοσίευμα που έλεγε το αντίθετο;

Ι. Στουρνάρας: Μου έχουν ζητήσει ραντεβού για την επόμενη Τρίτη. Τι να σας πω τώρα άλλο.

Πηγή:www.capital.gr