Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μόνο δημοσιονομικά ουδέτερες βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων δέχεται ο Γ. Στουρνάρας

Ανοιχτό σε αλλαγές στον φόρο ακινήτων με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα το ΥΠΟΙΚ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχαν το βράδυ της Τετάρτης περίπου 80 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ζήτησαν αλλαγές σε διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου. «Δεν είπα ποτέ ότι πάω να ρίξω την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε νωρίτερα ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης βουλευτές της ΝΔ στο υπουργείο Οικονομικών, για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 80 βουλευτές της ΝΔ ζητώντας αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.

Όπως δήλωσαν κατά την αποχώρησή τους οι πρώτοι βουλευτές, στη διάρκεια της συνάντησης τούς έγινε μια παρουσίαση του νομοσχεδίου από συμβούλους του κ. Στουρνάρα και τούς ζητήθηκε από τον κ. Στουρνάρα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, αρκεί να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, μέχρι την Κυριακή το βράδυ προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Της συνάντησης είχε προηγηθεί την Τρίτη η ερώτηση 22 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών, για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής, δήλωσε πως το επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα αδυνατεί να καταλάβει την αδικία στον φόρο ακινήτων.

«Αυτό που επισημαίνουμε με την ερώτησή μας είναι να υπάρξει δίκαιη φορολόγηση. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει φορολόγηση, αλλά να είναι δίκαιη», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας: «είναι η τρίτη ερώτηση που καταθέτουμε για το ίδιο θέμα.
Έίμαι αγρότης κατά κύριο επάγγελμα, μεγάλωσα με τα χωράφια και έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα. Στην ερώτηση αναφερόμαστε και στα θέματα των οικοπέδων. Είναι η τρίτη ερώτηση και αυτό που είπα σήμερα στον κύριο Στουρνάρα είναι ότι καταθέτουμε τρίτη ερώτηση και παρόλα αυτά οι άνθρωποι στο επιτελείο του δεν το κατανοούν. Έδωσα συγκεκριμένα και αναλυτικά παραδείγματα για να τονίσουμε την αδικία που υπάρχει».

Ο κ. Τζαμτζής ξεκαθάρισε επίσης ότι ποτέ δεν είπε ότι πάει να ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: «Δεν είπα ποτέ ότι πάω να ρίξω την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να αφήσω τη Νέα Δημοκρατία να πάει στο 5% γι' αυτό είμαστε όλοι μαζί και πιέζουμε την κυβέρνηση. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβει. Δεν είμαι ο κατάλληλος να πω αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, γιατί θα θεωρηθεί ότι κάνω πόλεμο στον κ. Στουρνάρα. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Όμως η αριστερή λογική να χτυπήσουμε την ιδιοκτησία, δεν είναι στις αρχές μας ως παράταξη».

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο