Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση-καταγγελία της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Τρίτη 22/10/2013, καταθέσαμε ως παράταξη πρόταση για τη διευκόλυνση των ανέργων οικονομολόγων προκειμένου να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές.  Η πρόταση αυτή έγινε και με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των μελών του ΟΕΕ, ως αποτέλεσμα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Προτείναμε συγκεκριμένα η Κεντρική Διοίκηση να πάρει απόφαση ώστε οι άνεργοι να ψηφίσουν καταβάλλοντας το μισό της οφειλής (δηλαδή 7,5 ευρώ ανά έτος)  και οι μακροχρόνια άνεργοι χωρίς καμία επιβάρυνση. 

Για μια ακόμα  φορά, το σύνολο των άλλων παρατάξεων, απέρριψαν την πρόταση μας  επικαλούμενες προσχηματικά το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ΚΥΑ κ.α.) και τη στενότητα χρόνου. Σημειώνεται ότι  παρόμοιες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση έχουν κατατεθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα εξαιτίας της άρνησης των άλλων παρατάξεων.

Καταγγέλλουμε τη στάση τόσο του προεδρείου ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ), ΠΟΦΕΕ («ανεξάρτητοι») όσο και των παρατάξεων ΑΚΙΟΕ («ανεξάρτητοι») και ΣΕΠΟ(ΣΥΡΙΖΑ).Η στάση τους δεν είναι τυχαία, είναι απόρροια της λογικής της ανταποδοτικότητας και της γενικότερης πολιτικής στάσης τους που στηρίζει και προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και της  ΕΕ στο χώρο. Με αυτή τους την επιλογή  αποκλείουν αντικειμενικά τους ανέργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους οικονομολόγους από τις εκλογές.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα απόφαση για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να ψηφίσουν Είναι θέμα βούλησης, τρόπος υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι και  αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτό το ζήτημα, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να απαιτήσουν να γίνει δεκτή η πρόταση της ΔΠΚ-Ο.
 
26/10/2013

www.dpk-o.gr/
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο