Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Παράταση πήρε η διαβούλευση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και «γέμισε» με σχόλια

Δεκάδες χιλιάδες σχόλια πολιτών στη διαβούλευση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Μονοήμερη παράταση στη διαβούλευση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, μετά από δημοσιεύματα και αναφορές πολιτών άρχισαν να εμφανίζονται στο opengov.gr τα σχόλια που έχουν υποβληθεί από τις 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο τη διαβούλευσης.

Συνολικά μέχρι σήμερα τα σχόλια ξεπερνούν τις 20.833 και μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ήδη οι συνεργάτες του υπουργού  Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα αξιολογούν τις προτάσεις της διαβούλευσης για να επιφέρουν βελτιώσεις στο τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου.

Πολλά από τα σχόλια που έχουν ήδη αναρτηθεί παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς οι πολίτες επικρίνουν έντονα κυρίως τη φορολόγηση μη προσοδοφόρων ακινήτων, ενώ σχόλιο έχει καταθέσει και ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, που υπενθυμίζει πως το λεγόμενο "χαράτσι" κρίθηκε ως συνταγματικό μόνο υπό την προϋπόθεση της προσωρινότητάς του, και επομένως "εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας εμείνει στα ήδη κριθέντα, τότε ο "νέος" Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, ο οποίος έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., με τη διαφορά όμως ότι επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα και όχι μόνο στα δομημένα και κυρίως, ότι είναι πάγιος και όχι έκτακτος, πρέπει να κριθεί αντισυνταγματικός".

"Ο "ενιαίος φόρος" επιβάλλεται κατά τρόπο ασύνδετο με το συνολικό ύψος της ακίνητης περιουσίας του υποχρέου και το ύψος του εξαρτάται αποκλειστικά από την αξία του κάθε ακινήτου. Έτσι π.χ. ένας ιδιοκτήτης μίας και μόνης οριζόντιας ιδιοκτησίας (διαμερίσματος), ο οποίος την ιδιοκατοικεί και στερείται άλλης περιουσίας, καθώς και εισοδημάτων επαρκών για τη συντήρησή του, υποχρεούται να πληρώσει ακριβώς το ίδιο ποσό "τέλους" που θα πληρώσει και ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου πανομοιότυπου διαμερίσματος για το δικό του, έστω και αν ο τελευταίος διαθέτει αμύθητη περιουσία και τεράστια φοροδοτική ικανότητα", παρατηρεί μεταξύ άλλων ο συνταγματολόγος.


Πηγή news.gr




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο