Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία

Τι διευκρινίζει ο υποδιοικητής του Ιδρύματος (ΙΚΑ)
 
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση - σοκ του υποδιοικητή του ΙΚΑ, Κώστα Παπαθανασίου, ο οποίος ανέφερε ουσιαστικά οι επιχειρήσεις που χρωστούν, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν (μη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, πλειστηριασμοί σε ακίνητα επιχειρήσεων κλπ) μετά και την ασφυκτική πίεση που θα δέχονται από την πολιτεία, εφόσον δεν πληρώσουν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τα ταμεία.  Δήλωσε επίσης ότι θα επικαιροποιηθεί και ο ΚΕΔΕ μέχρι το τέλος του έτους

Η πολιτική, που αναμένεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και του ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κύριος Παπαθανασίου μίλησε μεταξύ άλλων για κατασχετήρια περιουσίας, τα οποία θα επιβάλλονται σε όσους επιχειρηματίες οφείλουν χρήματα στα Δημόσια Ταμεία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

“Αν υπάρχουν ακίνητα, τα οποία θα πρέπει να υποθηκευτούν ή να προσημειωθούν, θα κινηθούν αυτές οι διαδικασίες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής του ΙΚΑ. Όπως διευκρίνισε, η κατάσχεση αφορά στα ποσά άνω των 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. “Γι' αυτό καλούμε τους επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς αναμένεται να ακολουθήσει μία διαδικασία αρκετά επώδυνη γι' αυτούς. Δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε ακίνητα. Μας ενδιαφέρει μόνο η καταβολή των εισφορών”, συμπλήρωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε ότι έχουν ήδη αποσταλεί σημειώματα προς τους οφειλέτες, με τα οποία τους ζητείται η αποπληρωμή των οφειλών ή η ρύθμισή τους. Όπως ανέφερε ο ίδιος, είχαν ζητηθεί αρχικά 72 δόσεις για τη ρύθμιση χρεών, τελικά όμως μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα νομοθετήθηκαν οι 48 δόσεις.

Το βάρος θα δοθεί σε κατασχέσεις επαγγελματικών ακινήτων και όχι της πρώτης κατοικίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Παπαθανασίου.
Με πληροφορίες από το  News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο