Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμμορία "έκλεβε" ΑΦΜ και έβγαζε εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

Αναζητούν συμμορία που "έκλεβε" ΑΦΜ

Τρεις από τους φορολογούμενους που φέρονται να εξήγαγαν μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, κατά την περίοδο 2010-2012, φαίνεται ότι είναι θύματα υφαρπαγής των δικών τους ΑΦΜ από επιτήδειους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», αυτό έγινε με τη βοήθεια τραπεζικών υπαλλήλων, που χρησιμοποίησαν άλλο ΑΦΜ για να εξυπηρετήσουν πελάτες τους, όπως έδειξε έλεγχος του ΣΔΟΕ ύστερα από καταγγελίες στα Γιαννιτσά, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

Για μία από αυτές τις περιπτώσεις παραδόθηκε έκθεση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, στην οποία  αγρότης από τα Γιαννιτσά, αν και εμφανίζεται να είναι «υπερήμερος» σε δάνειο -δεν είχε εισόδημα- καταγράφεται να έχει στείλει δέκα εμβάσματα στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 8.929.000 ευρώ, δηλώνοντας τον ΑΦΜ του.

Αποδείχθηκε ότι τα εμβάσματα δεν τα είχε στείλει ο ίδιος, αλλά ναυπηγική μονάδα στο Θριάσιο, που ήταν εντολέας στα επτά από τα δέκα εμβάσματα.

Εργαζόμενη στην υπηρεσία στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται να έχει εξαγάγει 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μοναδικό της εισόδημα είναι ο μισθός της. Αλλά και ένας πρώην ναυτικός, εμφανίζεται να στέλνει με τον ΑΦΜ του 8,5 εκατ. στο Χονγκ Κονγκ...

Σύμφωνα με τη λίστα που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών, 71 φυσικά πρόσωπα είχαν εξαγάγει άνω των 100.000 ευρώ, ενώ άλλα 38 πρόσωπα, ποσά συνολικά άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Τα δεκατρία από αυτά παρουσίαζαν μηδενικό εισόδημα, ενώ 18 φαίνονταν να είναι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ. Οι διασταυρώσεις των ΑΦΜ φαίνεται να μην ανταποκρίνονται στους δικαιούχους των κεφαλαίων που μετέφεραν τα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο