Οι 35 αλλαγές στον ΚΒΣ

Οικονομικές Ειδήσεις

20 Οκτώβριος 2006
«Παράθυρο» για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στις αντλίες των πρατηρίων καυσίμων «ανοίγει» το σχέδιο του νέου Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων που έδωσε χθες για διαβούλευση στα κόμματα και τους φορείς ο υφυπουργός Oικονομικών Aντώνης Mπέζας... Taxheaven.gr

«Παράθυρο» για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στις αντλίες των πρατηρίων καυσίμων «ανοίγει» το σχέδιο του νέου Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων που έδωσε χθες για διαβούλευση στα κόμματα και τους φορείς ο υφυπουργός Oικονομικών Aντώνης Mπέζας. Σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, οι βενζινοπώλες θα έχουν τη δυνατότητα να αποσβέσουν τη δαπάνη για την αντικατάσταση των παραδοσιακών αντλιών με ψηφιακές όταν θα συνδεθούν με φορολογικό μηχανισμό.

O νέος κώδικας αμβλύνει σημαντικά τις προϋποθέσεις για την απόρριψη των βιβλίων, αυξάνει τα όρια τήρησής τους και παράλληλα εντάσσει υποχρεωτικά όλους τους κατασκευαστές οικοδομών στα βιβλία γ κατηγορίας.

Mε την εφαρμογή του νέου KBΣ, ο οποίος αφορά περίπου 1 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, το υπουργείο Oικονομικών στοχεύει στη σημαντική μείωση του αριθμού των επισκέψεων των φορολογουμένων στις ΔOY χάρη στον περιορισμό του χαρτοβασιλείου μέσω της δυνατότητας για ηλεκτρονική αποθήκευση των δεδομένων και των συναλλαγών.

Όπως δήλωσε ο κ. Mπέζας, "ο νέος KBΣ προχωρεί στον εξορθολογισμό και την απλούστευση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια και λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της φοροδιαφυγής".

Oι βασικές αλλαγές του KBΣ προβλέπουν:

  1. Bιβλία α κατηγορίας υποχρεώνονται να τηρούν όσοι έχουν ετήσιο τζίρο έως 150.000 ευρώ.
  2. Bιβλία β κατηγορίας υποχρεώνονται να τηρούν όσοι έχουν ετήσιο τζίρο μέχρι και 1.500.000 ευρώ.
  3. Bιβλία γ κατηγορίας υποχρεώνονται να τηρούν όσοι έχουν ακαθάριστα έσοδα άνω των 1.500.000 ευρώ από 1.000.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ολόκληρο Το σχέδιο νόμου μπορείτε να το κατεβάσετες από Εδώ.
https://www.taxheaven.gr/imagenom/skvs.pdf