Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πότε θα πληρωθεί ο νέος φόρος ακινήτων

Ακόμη δεν έχει ψηφιστεί ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα και το υπουργείο Οικονομικών έχει καθορίσει και το χρόνο πληρωμής του από τους φορολογούμενους. Άλλωστε ο λογαριασμός του φόρου είναι τόσο μεγάλος που αποτελεί και μια από τις βασικότερες πηγές εσόδων του κρίσιμου για την έξοδο από την κρίση προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η εισήγηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ήταν να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου ακινήτων από τον Φεβρουάριο, αμέσως μόλις τελειώσει δηλαδή η πληρωμή των απανωτών φόρων στα ακίνητα. Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τρία έτη, 2011, 2012 και 2013 ενώ οι φορολογούμενοι πληρώνουν και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, το γνωστό χαράτσι.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά η αποστολή των εκκαθαριστικών του φόρου. Ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική. Οι φορολογούμενοι θα πάρουν μια ανάσα τριών μηνών και μετά θα αρχίσει να πληρώνεται ο φόρος ακινήτων. Συγκεκριμένα, η απόφαση είναι να αρχίσει η αποπληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων από τον Ιούνιο. ‘Όταν δηλαδή θα έχουν κλείσει οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. Και ο νοών νοείτο.

Όσο για το πώς θα πληρωθεί ο νέος φόρος, με το νομοσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση δεν ξεκαθαρίζεται ο αριθμός των δόσεων. Στη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου ορίζεται ότι όποιος πληρώσει τον φόρο εφάπαξ θα καρπωθεί έκπτωση 1,5% και ότι ο φόρος θα πρέπει να εξοφληθεί έως και το τέλος του έτους. Με τη διατύπωση της διάταξης προκύπτει ότι ο φόρος ακινήτων θα πληρωθεί το 2014 σε έξι μηνιαίες δόσεις ή τρείς διμηνιαίες, όπως πληρώνεται ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ο συνολικός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ. Αυτό θα είναι το ύψος του φόρου που πρόκειται να βεβαιωθεί. Ωστόσο, αναμένεται εντός του έτους να πληρωθεί από τους φορολογούμενους το ποσό των 2,85 δισ. ευρώ, λόγω μειωμένης εισπραξιμότητας.

Πηγή Capital.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο