Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Κ.Ο. - Σκέψεις και διαπιστώσεις για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]
Τηλ: 2108820002
κινητό: 6932273425
                                                                              
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Δεν θα ήθελα να γράψω ξανά για παραλείψεις, ανυπαρξία και κομματική πειθαρχία των εκάστοτε διοικήσεων  του Ο.Ε.Ε.

Όταν την δεκαετία του 1980 παλεύαμε όλοι οι οικονομολόγοι να αναδείξουμε το επάγγελμα του οικονομολόγου και να το κατοχυρώσουμε θεσμικά είχαμε άλλες αντιλήψεις, οράματα, διεκδικήσεις κ.λπ.. Καταφέραμε τελικά από Σύνδεσμο Οικονομολόγων να δημιουργήσουμε το Ο.Ε.Ε. και μάλιστα ως τον μόνο θεσμικό οικονομικό σύμβουλο της πολιτείας. Θα μπορούσα βέβαια να αναγνωρίσω διάφορες εκδηλώσεις του Ο.Ε.Ε. και κάποια σεμινάρια. Αναφερόμενος δε στα σεμινάρια θα επισημάνω το οξύμωρο, ότι από την μία πλευρά το Ο.Ε.Ε. ζητάει με υπεύθυνη δήλωση τον πλήρη καταρτισμό του φοροτέχνη με πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις και από την άλλη πλευρά διοργανώνει ένα έως 2 σεμινάρια για την κατάρτιση των μελών του και άλλων φοροτεχνικών το πολύ για 130 άτομα που συνωστίζονται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι τι θα απογίνουν;

Ο ρόλος του Ο.Ε.Ε. δεν είναι μόνο οι εισπράξεις των συνδρομών. Ο ρόλος του Ο.Ε.Ε. εστιάζεται στην επιστημονική υποστήριξη και υποβολή προτάσεων ως οικονομικός σύμβουλος της πολιτείας και παράπλευρα η συνεχής επιμόρφωση των μελών του για το καλό της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, επιλεκτικούς ρόλους και διαπιστευμένες γκάφες, όπως αυτή με την έλευση των παραγόντων από την Ρωσία, που δεν βρήκαν κανένα στο Ο.Ε.Ε., παρότι καλεσμένοι, όπως έγραψε ο τύπος. Ωστόσο κανείς δεν αναφέρεται στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις λόγω οικονομικής κρίσης στο Ο.Ε.Ε., παρά αναλίσκονται στην αρθρογραφία των καθηγητών στο ξεχασμένο περιοδικό(οικονομικά χρονικά) το οποίο ελπίζω στο μέλλον να γίνει ο πιλότος θέσεων και απόψεων των οικονομολόγων.

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Ο.Ε.Ε. για τους στεγάζοντες οικονομολόγους σε όποιο τομέα και αν εργάζονται; Πότε διοργανώθηκε ημερίδα για τα προβλήματα των νέων οικονομολόγων, εύρεση εργασίας, επιστημονική κατάρτιση, αλληλεγγύη;

Οι νέοι οικονομολόγοι θα επιδιώξουν την πραγμάτωση των στόχων τους και των ονείρων τους σε άλλες χώρες του εξωτερικού εφόσον η γενέτειρα χώρα τους δεν μπορεί να γίνει αρωγός σε μια τέτοια διαδικασία. Το Ο.Ε.Ε. που είναι;

Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει εκατοντάδες φορολογικούς νόμους, χιλιάδες εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις.

Γνωρίζουμε ότι εργάζονται στον οικονομικό τομέα (Υπουργείο Οικονομικών) πολλές άλλες ειδικότητες και έχουν άποψη και θέσεις στις νομοθεσίες κρίσεως.

Γνωρίζουμε για την βαθιά οικονομική κρίση και ύφεση. Ποιά η πρόταση του Ο.Ε.Ε. του καθ’ είδην αρμοδίου συμβούλου για το θέμα αυτό;

Για τον αφανισμό της επιχειρηματικότητας τι προβλέπει ο Ο.Ε.Ε.; Και τι κάνει;

Για την ανεργία γενικότερα, για το δημόσιο χρέος, για την δημοσιονομία και οικονομική πολιτική, ποιες είναι οι προτάσεις του Ο.Ε.Ε.;

Στην ιδέα της οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι, οι επιστήμονες κάθε τομέα, νοιώθουν άγχος, ανασφάλειες και φόβο για το τί μέλει γενέσθαι. Επιπλέον, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ας προσπαθήσει το Ο.Ε.Ε. να αμβλύνει κατά το δυνατόν τον πόνο του ελληνικού λαού με σωστές θέσεις, προτάσεις, προς την πολιτεία γιατί μόνο το Ο.Ε.Ε. με τους καταρτισμένους οικονομολόγους επιστήμονες μπορεί να δώσει λύσεις.

Αν όμως θέλετε, να αγωνιστούμε να ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ τη σελίδα που φέρει το όνομα Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και να αποκτήσετε μια δυνατή φωνή που θα υπερασπίζεται Πρωί, Μεσημέρι, Βράδυ τα συμφέροντά σας, θα συγκρουστεί με όλους αυτούς που χρόνια τώρα σας έχουν γυρίσει την πλάτη, θα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια μέσα στην άνοια αυτού του Θεσμού να πετύχει το ακατόρθωτο, ΤΟΤΕ, στηρίξτε την προσπάθειά μας μέσω της ΕΣΚΟ (Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων) να Κατακτήσουμε το ΟΕΕ.

Εμείς όμως θα αγωνιστούμε για τη δουλειά μας που καταστράφηκε, για τα παιδιά μας που έρχονται από πίσω, για την κοινωνία που έχει μείνει απροστάτευτη από αυτούς που από θεσμική θέση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν πάρα πολλά, για την Ελλάδα μας που την έχουν εγκαταλείψει όλοι.
   
Αφήνουμε πίσω τα χρώματα και τα κόμματα, τις ξεπλυμένες και πουλημένες ιδεολογίες, μην συντηρείτε τους βολεμένους και τους αδιάφορους.

ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ
"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ"
                                           
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο