Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Κ.Ο. - Απάντηση στη διακήρυξη και στις προγραμματικές θέσεις της Π.Ο.Φ.Ε-Ε. για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]
Τηλ: 2108820002
κινητό: 6932273425

23/10/2013

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες,

Ήρθε η ώρα που θα εμφανιζόσασταν και όντως εμφανιστήκατε με τη διακήρυξη και τις προγραμματικές σας θέσεις μόλις 2 μήνες προ των εκλογών .

Η κύρια βάση της δράσης σας αναφέρεται στη βιωσιμότητα, την αξιοπιστία και την επιστημονική αναβάθμιση τους επαγγέλματος μας, ώστε το επάγγελμα μας να χαίρει σεβασμού και υπόληψης και επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών σας είναι η παντελής απαξίωση του επαγγέλματος, με κορυφαία στιγμή την έκδοση της ΠΟΛ.1228/4.10.2013, με την οποία έναρξη επαγγέλματος Λογιστή- Φοροτεχνικού μπορεί να κάνει και ο περιπτεράς στη γωνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνατε να αποτρέψετε την καταστροφή!!!!!

Μας αναφέρετε ότι είστε ανεξάρτητοι από κομματικές επιρροές, αλλά διαπιστώνουμε ότι εδώ και τρία (3) χρόνια, είστε το βασικό δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας και του Π.Α.ΣΟ.Κ. στη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Που είναι, λοιπόν, η ανεξαρτησία σας;

Μη ξεχνάτε κύριοι το παρελθόν  σας.

Και φτάνουμε στην περιβόητη λέξη που δεν θα έπρεπε ποτέ να πιάσετε στο στόμα σας, τη λέξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ», όταν στις 12/3/2013, με επίσημη επιστολή του το Συντονιστικό Όργανο Ενώσεων Λογιστών – Φοροτεχνικών Νομού Αττικής προς τον Πρόεδρο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε, κο. Αβραάμ Πανίδη, υπογεγραμμένο από τον προεδρεύοντα κο. Νίκο Αυλωνίτη σας ζητούσε την πλήρη ενότητα και συνεργασία με σκοπό τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εσείς σφυρίζατε αδιάφορα και δεν φτάνει αυτό, στις 16/9/2013, όταν απεστάλη συστημένη επιστολή προς τον ίδιο τον Πρόεδρο σας από το  Συντονιστικό Όργανό της Ε.Σ.Κ.Ο. για κοινή κάθοδο στις εκλογές, εσείς πετάξατε την επιστολή στα σκουπίδια.

Είστε, λοιπόν, αυτοί που θέλετε αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, με μοναδικό σκοπό την καρέκλα και τίποτα παραπάνω.

Και να δούμε και τη δράση σας:

Α) Οι τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού και η απώλεια της προθεσμίας έκδοσης του αναγκαίου Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε ο Νόμος 3919/2011, ήταν παράλειψη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Αλήθεια, εσείς που ήσασταν; αφού ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ είναι δικός σας εκπρόσωπος.

Β) Που ήταν αλήθεια η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όταν ο κος. Μυταράκης κατέβαζε στη Βουλή το περιβόητο Νομοσχέδιο για την απαξίωση των αδειών των Λογιστών – Φοροτεχνικών;

Γ) Στις 18/7/2013, μετά την περιβόητη Γενική Συνέλευση που κάνατε στην Κέρκυρα, ξαφνικά ξυπνήσατε και διαπιστώσατε τα τεράστια προβλήματα που είχαμε ως εκείνη τη στιγμή με την υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων 2013 και προτείνατε παρατάσεις- παρατάσεις – παρατάσεις και αποχή από την υποβολή δηλώσεων, με αποτέλεσμα στις 31/8/2013 να αφήσετε τους συναδέλφους μας με πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις στα χέρια τους, μη υποβεβλημμένες. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!

Δ) Και φτάνετε στο σημείο να ανακοινώνετε και ΨΕΥΔΗ!! Τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος απεδέχθη και ανακοίνωσε την έκδοση ασφαλιστικού πιστοποιητικού και από τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, τον έπεισε το Συντονιστικό Όργανο Λογιστών – Φοροτεχνικών Νομού Αττικής με προεδρεύοντα το κο. Νίκο Αυλωνίτη και όχι εσείς.

Ε) Ως μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, η λυπηρή διαπίστωση ότι 1326 Λογιστές – Φοροτεχνικοί ασκούσαν το επάγγελμα χωρίς να έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, σας βαρύνει διότι ποτέ δεν ασχοληθήκατε με το παραπάνω θέμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζητάτε την ψήφο του Λογιστή – Φοροτεχνικού και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιείτε τη φράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», γιατί ποτέ δε θελήσατε να είμαστε όλοι μαζί.

Αντίθετα σε όλα τα παραπάνω, στόχοι της Ε.Σ.Κ.Ο., είναι να υποστηριχθούν τα δίκαια των Ελλήνων Οικονομολόγων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φοροτεχνικών για  το πτυχίο τους , τους μισθούς τους ,  τα επιδόματά τους και γενικά για την άμυνά τους,  όπως κάνουν όλα τα άλλα επιμελητήρια και είναι παρόντα και Ενεργά  γιατί τα μέλη τους έχουν μια γροθιά και μία δύναμη.

Η ΕΣΚΟ μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα , οι μέχρι σήμερα διοικήσεις των ανίδεων και πολυθεσιτών, σας απομόνωσαν από την ελληνική κοινωνία και δεν υποστήριξαν ποτέ τα συμφέροντά σας.

Γιατί εμείς στην ΕΣΚΟ πιστεύουμε ότι :

1.Πρώτος στόχος της δράσης μας είναι Κόμματα και "Χρώματα" να μείνουν στο παρελθόν και να εστιάσουμε στο μέλλον με στόχο το Επιμελητήριο να γίνει ο οργανισμός που :
A. θα διεκδικήσει επιστημονικό και συμβουλευτικό ρόλο ως προς την Πολιτεία, με βαρύνουσα γνώμη και άποψη, με στόχο την ανάπτυξη της χώρας.
B. θα αναβαθμίσει την «ταυτότητα» των Οικονομολόγων στα πρότυπα άλλων χωρών, αλλά και επιμελητηρίων της πατρίδας μας, έτσι ώστε επιστημονική αναγνώριση, αξιοπρέπεια και κοινωνική καταξίωση να προκύψουν το συντομότερο.

2.Θα αποσαφηνίσουμε τον όρο «Απελευθέρωση του Επαγγέλματος», ξεκινώντας άμεσα με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες , να ερευνούμε σε ποια χώρα ισχύει το καθεστώς που συγκεκριμένοι κύκλοι θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα, έχοντας ως επιδίωξη μας το αυτονόητο ευρωπαϊκό κεκτημένο, την υιοθέτηση Κανόνων Αμοιβαιότητας (Reciprocity Rules) στο θέμα αναγνώρισης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων.

3.Πρέπει στόχος μας να είναι η προστασία των Εφοριακών Συναδέλφων που βλέπουν τους μισθούς τους να εξανεμίζονται και μέχρι τέλος του έτους θα απολυθούν 3.500 άτομα. Εμείς ζητάμε Ελεγκτικό μηχανισμό , ο οποίος θα μπορέσει να μαζέψει την φοροδιαφυγή που μαστίζει την χώρα μας και Ελεγκτικός Μηχανισμός χωρίς Εφοριακούς δεν υφίσταται !!

4.Θα διαθέσουμε και θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια για την συνεχιζόμενη και δια βίου κατάρτιση των μελών μας και θα διοργανώνουμε εξαμηνιαία ανοιχτά σεμινάρια αποφοίτων ΑΕΙ - ΑΤΕΙ - ΕΠΑΛ, συμμετέχοντας στις ημέρες καριέρας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας, αγκαλιάζοντας τα παιδιά της γενιάς μας και καλωσορίζοντάς τα στην οικογένειά μας.

5.Να πετύχουμε και να αναδείξουμε την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος μας  και την επιστημονική του αναγνώριση , ενός επαγγέλματος που μέρα με την μέρα καταστρέφεται για την κοινωνία που έχει μείνει απροστάτευτη από αυτούς που από θεσμική θέση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν για την Ελλάδα μας που την έχουν εγκαταλείψει.

Τέλος σας καλούμε να γίνετε Υποψήφιοι στο δικό ΣΑΣ ψηφοδέλτιο ώστε να πάρουμε Δύναμη από την Δύναμή σας , αλλά και ψηφοφόροι υποστηρικτές μιας ΙΔΕΑΣ που επιτέλους θα αλλάξει όλο το γίγνεσθαι του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
                       
ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
                 
ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ"

Μετά τιμής

Για την Συντονιστική Επιτροπή
                                           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο