Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Για λίγους και τυχερούς το μπόνους από τη συλλογή αποδείξεων

Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων επιχειρεί να βάλει από το 2014 το υπουργείο Οικονομικών

Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων επιχειρεί να βάλει από το 2014 το υπουργείο Οικονομικών με το σχέδιο που έχει στα σκαριά, το οποίο όμως κρίνεται από ειδικούς ως ανεπαρκές για να κλείσει τις τρύπες της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", το σενάριο που προκρίνεται από την ηγεσία του υπουργείου προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι από τις αρχές του επόμενου έτους σταματούν να συγκεντρώνουν αποδείξεις από σουπερμάρκετ, ψιλικατζίδικα, περίπτερα, φούρνους, καταστήματα ένδυσης - υπόδησης και γενικότερα κάθε απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Συλλέγουν μόνο αποδείξεις από επαγγελματίες οι οποίοι κατά το υπουργείο Οικονομικών έχουν ροπή προς τη φοροδιαφυγή και συγκεκριμένα από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και γενικότερα από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Για να περνάνε οι αποδείξεις στην Εφορία, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ηλεκτρονικές. "Τέλος τα χαρτάκια που δεν μπορεί να τα ελέγξει κανείς" σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου.

Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος είτε θα πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει τη φοροκάρτα.

Το όφελος που θα έχει ο φορολογούμενος αν μπει σε αυτή τη διαδικασία της «ηλεκτρονικοποίησης» των αποδείξεών του δεν θα είναι αυτόματο αλλά ούτε δεδομένο. Στο τέλος κάθε έτους και αφού οι φορολογούμενοι θα έχουν καταγράψει με ηλεκτρονικό τρόπο κάθε συναλλαγή που ενδεχομένως θα αναγνωρίζει η Εφορία, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει ποιες είναι οι «τυχερές» αποδείξεις της χρονιάς.

Για παράδειγμα στο τέλος του 2014, αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο και δεν παραπεμφθεί στις γνωστές ελληνικές καλένδες, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει ότι γι' αυτό το έτος π.χ. μετράνε οι αποδείξεις από καρδιολόγους, ηλεκτρολόγους και κέντρα αισθητικής.

Οσοι τυχεροί έχουν καταγράψει ηλεκτρονικά τέτοιες συναλλαγές θα παίρνουν επιστροφή φόρου ίση με το 30% της απόδειξης ή ακόμα και το 40% σύμφωνα με ορισμένες εισηγήσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν ένας φορολογούμενος έχει καταγράψει ηλεκτρονικά με φοροκάρτα ή μέσω της ειδικής εφαρμογής δαπάνες ύψους 900 ευρώ από τους συγκεκριμένους επαγγελματίες, θα μειώσει τον φόρο που του αναλογεί κατά 300 ευρώ.

Οπως υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που εισηγούνται το μέτρο στην πολιτική ηγεσία, «αν με τον τρόπο αυτό το υπουργείο αποκαλύψει τζίρο 5 δισ. ευρώ στον κλάδο παροχής υπηρεσιών επί του οποίου θα έχει εισπράξει ΦΠΑ 23% ή 1,150 δισ., σαφώς μπορεί να επιστρέψει για το 1 δισ. που θα προκύψει από την επιλογή των ηλεκτρονικών αποδείξεων 300 εκατομμύρια στους φορολογουμένους». Αναπάντητο βέβαια μένει το ερώτημα γιατί να μην τα βρει ο φορολογούμενος με τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον γιατρό, τον δικηγόρο με το 23% ή και κάτι παραπάνω, να μην πάρει απόδειξη και να πληρώσει λιγότερα - όπως γίνεται και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις - και να περιμένει στο τέλος του έτους μήπως κάποιες από τις αποδείξεις που έχει δηλώσει ηλεκτρονικά τού φέρουν το μπόνους στην έκπτωση φόρου.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description spirosp | Οκτωβρίου 23, 2013 10:55 π.μ. | Reply
Πιστεύω ότι με το τζόκερ θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε κάτι.... Είναι για πολύ ξύλο οι άνθρωποι....
image description PAPAKI1976 | Οκτωβρίου 23, 2013 10:58 π.μ. | Reply
Oxi είναι σαν την ρουλέτα του καζίνου,αν κάτσει η μπίλια στις τυχερές αποδείξεις κερδίζεις......
Μήπως να πάρουμε τα βουνά καλύτερα.....
image description kl4766 | Οκτωβρίου 23, 2013 11:56 π.μ. | Reply
Εφόσον θα είναι ηλεκτρονική η καταγραφή μπορούν να κάνουν κάτι απλό να δώσουν μπόνους στην κατηγορία με τις λιγότερες αποδείξεις και έτσι θα είναι διπλά κερδισμένοι και από το ΦΠΑ και το φόρο που θα επιστρέψουν
image description kostasparori | Οκτωβρίου 23, 2013 11:36 π.μ. | Reply
ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ, ΠΟΣΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.....
image description SOYLA | Οκτωβρίου 23, 2013 11:51 π.μ. | Reply
Πόσο ηλίθιοι Θεέ μου... Πιο πολύ πεθαίνεις!!!
image description Korina_77 | Οκτωβρίου 23, 2013 1:00 μ.μ. | Reply
Για γέλια είναι μόνο!
image description dimas | Οκτωβρίου 23, 2013 5:42 μ.μ. | Reply
Να δω υδραυλικό με φορητή συσκευή για φοροκάρτα και μετά......... ας έρθει η ανάπτυξη!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο