Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διακήρυξη και προγραμματικές θέσεις της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.)
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34 ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446
Ε - Μail: [email protected], web site: www.pofee.gr

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
(για τις εκλογές του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Λογιστές –Φοροτεχνικοί,
 
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. είναι η μόνη Ομοιο-Επαγγελματική Δευτεροβάθμια Πανελλήνια  Συνδικαλιστική Οργάνωση του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών και μέσω αυτής εκπροσωπούνται 43 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις στις οποίες συμμετέχει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργών Συναδέλφων.

Στην 20ετή δυναμική δράση της και πορεία μέχρι  σήμερα, μέσω των Ενώσεων της δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παλεύει για τα προβλήματα του Κλάδου και να βρίσκεται ενεργά και καθημερινά στο πλευρό των Συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Έχοντας την στήριξη των Ενώσεων της κέρδισε την αναγνώριση του ρόλου της ως εκπρόσωπος του Κλάδου, τόσο μεταξύ των Συναδέλφων όσο και στην εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και μεταξύ των υπηρεσιακών στελεχών, χάρις στις επίμονες προσπάθειες αλλά και τις τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις τόσο για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το συμφέρον του Κλάδου, τη βιωσιμότητα του, το βάθεμα της  αξιοπιστίας και της επιστημονικής αναβάθμισης, ώστε το Επάγγελμα μας να χαίρει του σεβασμού και υπόληψης που του ταιριάζει καθώς ανήκει στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των επαγγελμάτων που υπηρετούν τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και το συμφέρον του πελάτη φορολογούμενου.

Παράλληλα με το όνομα  «Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων –Επαγγελματιών» ή «Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.»,  συμμετέχει στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Διοίκησης μαζί με Συναδέλφους Οικονομολόγους από τον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας .

Το επί μια 10ετία σύνθημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ότι ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε το επίπεδο της δουλειάς μας και της ζωής μας ούτε χαρίζεται σε διάττοντες αστέρες ούτε ενοικιάζεται.
 
Η Π.Ο.Φ.Ε.-Ε., στις εκλογές του 2010 εξέλεξε 16 αντιπροσώπους και με βάση το εκλογικό σύστημα κατέλαβε μία έδρα στην κεντρική Διοίκηση.

Η Παράταξή μας, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι ένα συλλογικό όργανο που δεν  υπηρετεί τα συμφέροντα κάποιου πολιτικού κόμματος, όπως συμβαίνει με άλλες  «μεγάλες» παρατάξεις στο Ο.Ε.Ε..

Είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές επιρροές γιατί πολύ απλά όλοι οι Συνάδελφοι που  κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου  είναι πρώτα από όλα Λογιστές – Φοροτεχνικοί χωρίς άλλη κομματική ταμπέλα και μόνον με αυτό το προσόν διεκδικούν την ψήφο των Συναδέλφων Οικονομολόγων. 

Ως Λογιστές – Φοροτεχνικοί λοιπόν, στη σημερινή διακήρυξη η Παράταξή μας κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους:
- Να κατέβουμε ενωμένοι στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. που θα γίνουν τον φετινό Δεκέμβριο (2013) αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες που  ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν το Ο.Ε.Ε. και τον Κλάδο .
- Να δηλώσουν υποψηφιότητα όσοι Συνάδελφοι θέλουν να αναμειχθούν ενεργά και να αγωνισθούν μαζί μας ως παράταξη Λογιστών – Φοροτεχνικών και να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον μας. Ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς και όχι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Συνάδελφε Λογιστή -Φοροτεχνικέ,

Έχουμε υποχρέωση να ανοίξουμε δημόσια τον φάκελο «εκλογές στο Ο.Ε.Ε.», καθώς είναι κοινή διαπίστωση:

• ότι  πυκνώνουν καθημερινά τα σύννεφα πάνω από τον Κλάδο μας και προοιωνίζεται «καταιγίδα» ευθυνών και υποχρεώσεων χωρίς ανταπόδοση σε μια οικονομία παραπαίουσα και διαρκώς βυθιζόμενη σε τέλμα που φαντάζει απύθμενο ενώ η σημερινή πλειοψηφία στο Ο.Ε.Ε. δεν δείχνει την διάθεση να προστατέψει ούτε εμάς ούτε την χώρα μας
• ότι το ποτήρι της αγωνίας και της δίκαιης αγανάκτησης των Συναδέλφων, έχει ήδη ξεχειλίσει με τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται νομοθετικά, θεσμικά, και  Διοικητικά στο Επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού εδώ και δύο σχεδόν χρόνια με την Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. σε ρόλο θεατή των εξελίξεων και άβουλο συνομιλητή των «κομματικών του προϊσταμένων».
• Οι τελευταίες εξελίξεις στο Επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού σαν αποτέλεσμα της πολύμηνης αδράνειας της πλειοψηφίας της Κ.Δ. για την έκδοση του αναγκαίου Π.Δ. για τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τον δημόσιο έλεγχο της πρόσβασης στο Επάγγελμα επέφερε την ανατροπή στις προϋποθέσεις απόκτησης αδείας και μεγάλωσε το «ευαίσθητο» πρόβλημα της ανεργίας για τους χιλιάδες νέους Οικονομολόγους που είδαν σε μια νύκτα να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων οι πολυετείς θυσίες των ιδίων και της οικογένειας τους . 

Συνάδελφε,

Εδώ και 3,5 χρόνια αντιμετωπίζουμε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση από το Ο.Ε.Ε. καθώς η κομματική και επαγγελματική  πλειοψηφία που το διοικεί δεν θέλει ή δεν μπορεί να ολοκληρώσει την υλοποίηση των ρητών διατάξεων του ν. 3842/2010, άρθρο 17 παρ. 6,7 και 8, (για τις οποίες πάσχισε ολόκληρος ο Κλάδος και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε.  να ψηφισθούν), για την Πιστοποίηση, την Ψηφιακή υπογραφή, και τη φορολογική αναμόρφωση, αλλά και το ασφαλιστικό πιστοποιητικό πρόσφατα.

Μάταιες οι άοκνες προσπάθειές μας να ξυπνήσουμε την, παλαιών και ξεπερασμένων αντιλήψεων, Κ.Δ. με επιστολές ή προσωπικές επαφές. Οι ελάχιστες στιγμές ετεροχρονισμένης αφύπνισης οφείλονται στην υπερπροσπάθειά μας και στο ότι πλησίαζαν οι εκλογές.

Τα λίγα που καταφέραμε δικαιώνουν την προσπάθειά μας και για να επιτευχθεί το καλύτερο είναι προϋπόθεση να αυξηθεί η εκπροσώπηση της ανεξάρτητης παράταξής μας στα όργανα λήψης  αποφάσεων που καθορίζουν τα του Επαγγέλματος.

Αν επιτευχθεί αυτό θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, αυτό που αποτελεί αίτημα δεκαετιών, τη δημιουργία ειδικής και αυτόνομης  Διεύθυνσης – Γραμματείας μέσα στον Οργανισμό λειτουργίας του Ο.Ε.Ε., για το Κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών . Ο νόμος το επιτρέπει αλλά οι έως σήμερα πλειοψηφίες αντιδρούν με σθένος.

Όμως οι πλειοψηφίες δημιουργούνται από την ψήφο σου που πρέπει, επιτέλους, να βασισθεί στο αίσθημα αυτοσυντήρησης .

• ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ γιατί και αυτές οι εκλογές στο Ο.Ε.Ε. αγγίζουν το παρόν και το μέλλον των Λογιστών – Φοροτεχνικών και γιατί πρέπει να μπουν σε κάθε σημείο λήψης αποφάσεων του Ο.Ε.Ε., περισσότεροι άξιοι εκπρόσωποι των Λογιστών – Φοροτεχνικών, χωρίς όμως «υποχρέωση» σε κομματικούς μηχανισμούς και πειθαρχίες ώστε να ΜΗΝ αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
• ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι όσο το Οικονομικό Επιμελητήριο «τρέχει με ρυθμό χελώνας»  την διαδικασία της Πιστοποίησης, (ενώ  πέρασαν ήδη 16 μήνες από την απόφαση που έλαβε και 42 μήνες από την ψήφιση του νόμου), τόσο θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όσοι θέλουν να κατεδαφίσουν το Επάγγελμα και να απαξιώνουν με «σκόπιμες» νομοθετικές παρεμβάσεις τον σημαντικό ρόλο του Λογιστή – Φοροτεχνικού αναβαθμίζοντας τα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. και όλους όσους έχουν βάλει στο μάτι το επαγγελματικό μας πεδίο καταπατώντας το σαθρό νομικό υπόβαθρο του ασυμβίβαστου.
• ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ γιατί πρέπει αυτή την φορά να σκεφτείς υπεύθυνα και να στηρίξεις την παράταξη της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. με την ψήφο σου καθώς  χρειάζεται να επαγρυπνούμε ενωμένοι και να στείλουμε στο Ο.Ε.Ε. όσο δυνατόν περισσότερους  εκπροσώπους. Το Ο.Ε.Ε. δεν είναι και ούτε θα γίνει συνδικαλιστικό όργανο, όμως ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να συντονίζει την δράση μας προστατεύοντας τα επαγγελματικά συμφέροντα ΟΛΩΝ των Κλάδων που δραστηριοποιούνται τα Μέλη του.
• ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι μόνον οι υποψήφιοι της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. αφουγκράζονται, εδώ και πολλά χρόνια, τις καθημερινές σου ανησυχίες και αγωνίζονται υπεύθυνα και χωρίς τυμπανοκρουσίες και πυροτεχνήματα να δρομολογήσουν την πλέον ικανοποιητική λύση τους.

Απευθυνόμαστε λοιπόν ιδιαίτερα στους  χιλιάδες νέους και παλαιούς Συναδέλφους και λέμε :
   

Συνάδελφε που είσαι:
- Λογιστής – Φοροτεχνικός,
- Οικονομολόγος,
- Εργαζόμενος ή Ελεύθερος Επαγγελματίας σε καλούμε να στηρίξεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ αγώνα,
   
Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές για το ΠΑΡΟΝ & το ΜΕΛΛΟΝ του Επαγγέλματός μας.

Αγωνίσου δίπλα μας γιατί:

- Ο χαμένος χρόνος του Ο.Ε.Ε. για ότι αφορά το Επάγγελμά μας, μας χρειάζεται ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ και ισχυρούς
- Χρειαζόμαστε την πραγματική αναβάθμιση του Επαγγέλματός μας όχι ΜΟΝΟ με τις ευθύνες που μας αναλογούν αλλά ΚΑΙ δικαιώματα.

Ενίσχυσε την προσπάθεια της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. γιατί μόνο

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

……και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Παράταξης Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description arha | October 22, 2013 4:10 PM | Reply
ρε τα παιδια εμφανιστηκαν.......!! δεν αρχιζετε να ζητατε καμμια παραταση ετσι γενικως για να υπαρχετε
γιατι για τιποτα αλλο δεν κανετε(ουτε καν για τις παρατασεις)
image description istelios | October 22, 2013 7:45 PM | Reply
Αυτοι τώρα ποιοι ειναι?Ποιος μας κάνει πλάκα?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο