Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διασύνδεση του υπουργείου Οικονομικών με το Εθνικό Κτηματολόγιο

Ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία του περιουσιολογίου κάνει η κυβέρνηση

Ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία του περιουσιολογίου κάνει η κυβέρνηση, διασυνδέοντας το υπουργείου Οικονομικών με τη βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου.

Κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων της εταιρείας "Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ανώνυμη Εταιρεία" (ΕΚΧΑ) με το υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων, εγγραπτέων δικαιωμάτων και δικαιούχων του Εθνικού Κτηματολογίου. Αλλά και η ΕΚΧΑ θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα που τηρεί η ΓΓΠΣ και τα οποία θα ανταλλάσσει είτε με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, είτε με ψηφιακά μέσα μεταφοράς.

Ανεξαρτήτως του τρόπου ανταλλαγής δεδομένων ΓΓΠΣ και ΕΚΧΑ οφείλουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και να χρησιμοποιούν τις πλέον τεχνικά πρόσφορες και επαρκείς μεθόδους κρυπτογραφίας για την κωδικοποίηση των πληροφοριών που περιέχουν τα υπό ανταλλαγή δεδομένα.

Μέχρι τις αρχές Νοέμβριου ΓΓΠΣ και Εθνικό Κτηματολόγιο θα συντάξουν «Εγχειρίδιο Λειτουργίας Διαδικασιών Μετάδοσης και Λήψης Πληροφοριών» που στο εξής θα τηρούν για τη διασύνδεση των κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων τους καθώς και την αμοιβαία διαθεσιμότητα δεδομένων.

Η ανταλλαγή δεδομένων θα ενεργοποιείται κάθε φορά με την υποβολή ψηφιακού αιτήματος το οποίο θα πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο.

Η πορεία ανταλλαγής της πληροφορίας θα εποπτεύεται από τους δύο οργανισμούς καθ' όλη την διάρκεια ισχύος της και, σε περίπτωση που ανακύπτει οιαδήποτε απόκλιση, τεχνική ή λειτουργική, η υπηρεσία μετά από κοινή απόφαση των οργανισμών θα διακόπτεται άμεσα και θα επαναλειτουργεί σύμφωνα με το "Εγχειρίδιο Λειτουργίας Διαδικασιών Μετάδοσης και Λήψης Πληροφοριών".

Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο