Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Θα παρακολουθούν τους μισθούς και τις συντάξεις μας με ένα κλικ

Νέο σχέδιο του υπ. Εργασίας με κωδική ονομασία "Άτλας". Έρχονται τα ηλεκτρονικά ασφαλιστικά προφίλ ή αλλιώς το νέο Taxis, προκειμένου να παταχθεί η γραφειοκρατία. Αναλυτικά τα σενάρια

Τη δημιουργία ηλεκτρονικού ασφαλιστικού προφίλ για το σύνολο των κατοίκων της χώρας, μέσω του οποίου θα ελέγχεται το σύνολο του ασφαλιστικού βίου των πολιτών προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Κάθε πολίτης θα "παρακολουθείται" μέσω του ΑΜΚΑ για το σύνολο του ασφαλιστικού βίου του, ενώ μέσω του συστήματος "Άτλας" όλες οι σχετικές πληροφορίες θα καταχωρίζονται σε Ατομικό Ψηφιακό Λογαριασμό Ασφάλισης.

Ηλεκτρονική πρόσβαση στον λογαριασμό του θα έχει οποιαδήποτε στιγμή ο κάθε ασφαλισμένος, ενώ κάθε φορά που θα διεκδικεί οποιαδήποτε παροχή από το Ταμείο του θα αναζητείται η πιστοποίηση του δικαιώματος από τον ατομικό του λογαριασμό.

"Πρόκειται για ένα σπάνιο έργο που δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο του", σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το σύστημα θα είναι σε πλήρη εφαρμογή εντός του 2015, όταν θα έχουν ενταχθεί στους λογαριασμούς όλες οι χειρόγραφες ασφαλιστικές καταστάσεις.

Ήδη το 15% του έργου έχει υλοποιηθεί, ενώ τα στοιχεία των ασφαλισμένων από το 2001 και εντεύθεν μπορούν εύκολα να ενταχθούν, καθώς είναι σε ψηφιακή μορφή.

Ωστόσο το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ψηφιοποιηθούν 110 εκατομμύρια καταστάσεις ασφάλισης και αποδεικτικά πληρωμής από 17 ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν συνολικά 18 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης!

Ουσιαστικά το ηλεκτρονικό προφίλ θα περιλαμβάνει άμεσα και έμμεσα στοιχεία ασφαλισμένων, ενεργών και ανενεργών, όπως και των συνταξιούχων. Και αφορά όλα τα ταμεία κύρια, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ βοηθήματος.

Πηγή news247
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 235711 | Οκτωβρίου 21, 2013 11:00 π.μ. | Reply
άντε να δούμε.... το Ε9 το παλεύουν από το 1997 κ ακόμα είναι στην αρχή...
image description agrevelos | Οκτωβρίου 21, 2013 2:43 μ.μ. | Reply
Kαί μετα απο αυτό το ωραίο όνειρο .......ξύπνησαν ????
Ας πάνε στο ΙΚΑ , για να μην πώ σε κάποια επικουρικά , να βρουν αρχεία πριν απο το 2002 και μετά τα λέμε .
image description ΤΑΣΟΣ | Οκτωβρίου 21, 2013 3:51 μ.μ. | Reply
Σιγά μην πάνε από εμάς θα τα ζητήσουν!!!!!
image description ALONE^^ | Οκτωβρίου 21, 2013 7:10 μ.μ. | Reply
Και θα τα π@@ρουν...
image description doctor | Οκτωβρίου 21, 2013 10:33 μ.μ. | Reply
Bollocks...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο