Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στουρνάρας - Τι είπε για αποδείξεις και τεκμήρια

21 Οκτώβριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα  "Ημερησία" Ο Υπ.Οικονομικών δήλωσε σχετικά με την κατάργηση των τεκμηρίων αλλα και των αποδείξεων:

Πότε θα καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο;

To 2014 σχεδιάζουμε να καταργήσουμε τα τεκμήρια διαβίωσης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους εφόσον βεβαίως είμαστε έτοιμοι από πλευράς ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Τι θα γίνει με τις αποδείξεις;

Τελικά το μέτρο των αποδείξεων αποδείχθηκε πως δεν είναι εύκολο ζήτημα, από τη στιγμή που θέλουμε να βγάλουμε τις αποδείξεις εκτός φορολογικού συστήματος και να έχουν μόνο τον χαρακτήρα κινήτρων. Με την κατάργηση των αποδείξεων απελευθερώνονται πολλές εργατοώρες από το φορολογικό σύστημα. Προσπαθούμε να βρούμε τα κατάλληλα κίνητρα, αλλά θέλουμε παράλληλα να είμαστε και συνεπείς με τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Δεν θέλουμε αυτά τα κίνητρα να δημιουργήσουν περαιτέρω δημοσιονομικό κενό. Σε κάθε περίπτωση, επιδιώκουμε γενικότερα κίνητρα που να ενισχύουν το ηλεκτρονικό χρήμα. Θα δώσουμε έμφαση σε πληρωμές που γίνονται με κάρτες. Θέλουμε οι περισσότερες συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά, ειδικά εκείνες που αφορούν σε επαγγέλματα που εντοπίζεται φοροδιαφυγή. Θα δώσουμε έμφαση σε πληρωμές που γίνονται με κάρτες και πρέπει να επιλέξουμε τα επαγγέλματα. Θα τα δούμε όλα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης