Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο μάτι έχει βάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού επτά κλειστά επαγγέλματα

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν τεθεί επτά κλειστά επαγγέλματα (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιοί, λογιστές και οδοντίατροι). ...

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν τεθεί επτά κλειστά επαγγέλματα (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιοί, λογιστές και οδοντίατροι).
Οπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης από τον Απρίλιο του 2006 έχει δοθεί εντολή για τη σύσταση ομάδας εργασίας για το θέμα και «η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2006 έδωσε σημαντική ώθηση στον συνεχιζόμενο διάλογο».


Στόχος της ομάδας εργασίας είναι να προσδιορίσει τους υπάρχοντες περιορισμούς στον ανταγωνισμό, να αξιολογήσει το βαθμό στον οποίο αυτοί οι περιορισμοί δικαιολογούνται από το δημόσιο συμφέρον ή άλλες οικονομικές παραμέτρους και να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση σε εθνικό επίπεδο.


Παράλληλα προς το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου προωθεί δράσεις χαρτογράφησης των επιμέρους αγορών με στόχο την εξακρίβωση και την αντιμετώπιση τυχόν μονοπωλιακών - ολιγοπωλιακών καταστάσεων και εναρμονισμένων πρακτικών και την εξασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού. Ηδη έχει παραληφθεί και αξιοποιείται η μελέτη για την αγορά κρέατος, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ανάθεσης μελέτης για την αγορά οπωροκηπευτικών προϊόντων, η οποία αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2006. Σύντομα θα αναγγελθεί η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφοριών (IIS) που θα διευκολύνει τον έλεγχο αγοράς.
Σε ό,τι αφορά στην πολιτική προστασίας των καταναλωτών έγινε γνωστό ότι προωθείται η ίδρυση Ινστιτούτου Πολιτικής Καταναλωτή, ενώ προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία της διαδικτυακής πύλης (portal) του Forum Καταναλωτή για τη διαδικτυακή διαβούλευση μεταξύ φορέων της πολιτείας και καταναλωτών.
Επίσης αναφέρθηκαν και οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να καταστεί η χώρα μας ενεργειακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ΕΕ.

Πηγή Κέρδος
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο