Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Φρένο» σε κατασχέσεις καταθέσεων επιδιώκουν οι τράπεζες

Τα αιτήματα προς τις τράπεζες για κατασχέσεις από καταθετικούς λογαριασμούς έχουν αυξηθεί κατά 85% το τελευταίο έτος, εγείροντας φόβους για νέο «κύμα» αναλήψεων από τους καταθέτες.

«Φρένο» στα αθρόα αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων λόγω οφειλών, ιδιαίτερα για μικρά ποσά, της τάξης των 5 και 10 ευρώ, επιχειρούν να βάλουν οι τράπεζες, προκειμένου να αποτρέψουν ένα νέο «κύμα» αναλήψεων από το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την «Καθημερινή»

Τα αιτήματα προς τις τράπεζες για κατασχέσεις από καταθετικούς λογαριασμούς έχουν αυξηθεί κατά 85% το τελευταίο έτος, αγγίζοντας τις 80.000 κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2013. Πέραν μάλιστα των ΔΟΥ, στο «χορό» των αιτήσεων έχουν πλέον εισέλθει και οι Δήμοι, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες.

Στόχος των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», είναι να τεθεί ένα όριο, παραδείγματος χάριν 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται αιτήματα κατασχέσεων, τα οποία δεν ενέχουν ουσιαστικό εισπρακτικό όφελος για το Δημόσιο.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ετοιμάζει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία κάθε εφορία θα «φορτώνει» με ηλεκτρονικό τρόπο το κατασχετήριο για τον οφειλέτη, και η τράπεζα θα το παραλαμβάνει άμεσα προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση του υπολοίπου του τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο