Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

O.E.E.- Αναβάθμιση, διαφάνεια και αξιοπιστία του ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε.

Αναβάθμιση , Διαφάνεια και Αξιοπιστία του ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των ΑΕ.

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
κ. Στέφανο Κομνηνό απέστειλε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΟΕΕ) κ. Γιώργος Κυδωνάκης κοινοποιώντας την πρόταση του Φορέα μας αναφορικά με την διαδικασία ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, απαιτώντας συγχρόνως την υιοθέτηση της πρόταση του ΟΕΕ στην υπό έκδοση Υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυδωνάκης στην επιστολή του ανέφερε, ότι «σύμφωνα με το άρθρο 36α του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 -Περί Ανωνύμων Εταιριών και άλλες διατάξεις- στην περίπτωση ΑΕ, που δεν υπόκειται στον υποχρεωτικό έλεγχο από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή , ο έλεγχος διενεργείται από ελεγκτές μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και κατόχους επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή φοροτεχνικού Α τάξεως. Για τη διαδικασία ελέγχου που διεξάγεται από τους ελεγκτές σας υποβάλουμε την επεξεργασμένη πρότασή μας   η οποία συμβάλει στην αναβάθμιση, στην διαφάνεια και στην αξιοπιστία του ελέγχου των ετησίων οικονομικών καταστάσεων των ΑΕ.

Παρακαλούμε όπως υιοθετήσετε τη πρότασή μας στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Δείτε την πρόταση του ΟΕΕ στα συννημένα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description pman | Οκτωβρίου 18, 2013 5:46 μ.μ. | Reply
Πλάκα μας κάνουν; Έτσι αναβαθμίζεται το επάγγελμα;
Απέναντι σε ποιους είναι υπεύθυνος ένας ελεγκτής; (Ή μήπως έχουν κι άλλες κρυφές σκέψεις που θα τις μάθουμε αργότερα;)
Κι αν μέλη ΔΣ και μέτοχοι είναι τα ίδια πρόσωπα;
Και η αμοιβή; Για ΑΕ με 1 εκατ. τζίρο είναι 352 € (μείον το 10% του ΟΕΕ) μένουν 317 €.
Να το θέσω κι αλλιώς... αν καταργήσουν το 10% του ΟΕΕ και τούμπες κάνω...
image description NIKOSPETSAS | Οκτωβρίου 18, 2013 5:48 μ.μ. | Reply
Μήπως να δίνουμε και φορολογικά & ασφαλιστικά πιστοποιητικά, όχι με χρεώσεις δεκάδων χιλιάδων (των ορκωτών) αλλά της τάξεως των μερικών εκατοντάδων Ευρώ ? Κάπως έτσι θα γεμίσουν τις φυλακές από "συνυπεύθυνους" λογιστές γιατί άντε να μην λυγίσεις στον κάθε επιτήδειο πελάτη ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο