Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Νόμου – Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας

Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας, με την ονομασία «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου» και το διακριτικό τίτλο “Enterprise Greece”.

Επιδίωξη του Υπουργείου μας είναι ο φορέας να αποτελέσει το σύμμαχο στην προσπάθεια για προώθηση των εξαγωγών και προσέλκυση επενδύσεων.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιχειρείται να συγκεντρωθούν και να συντονιστούν οι πόροι, ανθρώπινοι και υλικοί, προκειμένου να επιτευχθεί ένα ποιοτικό άλμα. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να υπάρξει καλύτερη δικτύωση στο εξωτερικό, καθώς όλες οι διασυνδέσεις που διαθέτει το κράτος και κυρίως το Υπουργείο Εξωτερικών, θα αξιοποιούνται ακόμα πιο συστηματικά. Στην κατεύθυνση αυτή, προβλέπεται ότι θα αναπτύσσονται επιχειρησιακά σχέδια με συγκεκριμένη κοινή στοχοθεσία ανά χώρα που επιλέγεται ως χώρα-στόχος και σχετικά Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σκοπός είναι ο φορέας να μπορεί να προσφέρει νέες υπηρεσίες και συνδυαστικές δράσεις προσέλκυσης επενδυτών και διείσδυσης σε αγορές-στόχους, αλλά και συμβουλευτική στήριξη τόσο των επενδυτών όσο και των εξαγωγέων.

Στενή συνεργασία θα επιδιωχθεί και με άλλους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς η εξωστρέφεια αποτελεί κοινό στοίχημα και στόχο.

Σας καλώ να συμμετάσχετε στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια, προτάσεις. Οι προτάσεις σας θα αξιολογηθούν για την τελική διαμόρφωση του κειμένου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως 25-10-2013.

Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Νόμου – Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας

Ο Υπουργός
Κωστής Χατζηδάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο