Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Δράσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς από το Υπ.Ανάπτυξης

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ιωάννη Τέντε για τις δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της διαφθοράς
17 Οκτωβρίου, 2013  

Οι δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο γενικός γραμματέας και εκπρόσωπος του υπουργείου στη Συντονιστική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Σεραφείμ Τσόκας και ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Σπυρίδωνας-Ιωάννης Τέντες.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, κ. Γ. Γιαννούσης, Εμπορίου, κ. Σ. Κομνηνός και Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Π. Σελέκος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ακόλουθες δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την καταπολέμηση της διαφθοράς:
◦Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων της στη διακρίβωση και καταπολέμηση φαινομένων απάτης (δράση της Γενικής Γραμματείας ΕΣΠΑ)
◦Πλήρης εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων (δράση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου)
◦Ν. 4146/2013: αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου που διέπει της στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις με σκοπό, μεταξύ άλλων, τη διαφάνεια και τον συνεχή έλεγχο των σχετικών διοικητικών διαδικασιών (δράση της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων)
◦Διάθεση ειδικού εμπειρογνώμονα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα συμμετάσχει στην εφαρμογή της Στρατηγικής Κατά της Διαφθοράς (anti-corruption strategy) σε μόνιμη βάση (δράση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο