Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά

Στην ομιλία του στη βουλή, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι θα συζητηθεί σε μετέπειτα φάση το πώς θα μπορούσαν να στηριχθούν τα δυο εργοστάσια φωτοβολταϊκών.
Αναλυτικά η Ομιλία του

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Μία μικρή παρέμβαση θέλω να κάνω. Αφορά στην τροπολογία που κατέθεσαν αρκετοί συνάδελφοι για τα εργοστάσια παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ και συγκεκριμένες επενδύσεις που είχαν ενταχθεί στο fast track.
Πρέπει να πω ότι με πολύ προσοχή παρακολουθήσαμε την προσπάθεια και των συναδέλφων με την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας, προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη στόχευση για την παραγωγή από τα ελληνικά εργοστάσια φωτοβολταϊκών πάνελς. Και προφανές είναι ότι είναι κατανοητή η αγωνία έναντι των πιθανών προβλημάτων ανεργίας που θα δημιουργηθούν σε περιπτώσεις μη ευνοϊκών εξελίξεων. Το κατανοούμε αυτό απολύτως.
Θέλω, όμως, να καλέσω τους συναδέλφους που υπέγραψαν και κατέθεσαν την τροπολογία, να την αποσύρουν και στη συνέχεια -σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο έχει και την εποπτεία ευρύτερα του χώρου της παραγωγής και της βιομηχανίας, χωρίς όμως να δεσμεύεται για την τελική απόφαση- σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, αφού εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις, να ενημερώσουμε το Σώμα το ταχύτερο δυνατό. Θέλω, λοιπόν, να παρακαλέσω τους συναδέλφους να την αποσύρουν.
Ευχαριστώ πολύ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο