Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενημέρωση για την Έκθεση Εφαρμογής για το 2006 του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων 2005-2008

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης παρουσίασε χθές την Έκθεση Εφαρμογής για το 2006 του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων 2005-2008 ...

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης παρουσίασε χθές την Έκθεση Εφαρμογής για το 2006 του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων 2005-2008 η οποία υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας, μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις με Υπουργεία, Περιφέρειες και Κοινωνικούς Φορείς.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι πέρυσι, τέτοια εποχή, δόθηκε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2005-2008, το οποίο έτυχε θετικής υποδοχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνέχεια ότι τώρα η έμφαση μετατοπίζεται από τη διαμόρφωση των στρατηγικών στόχων στην αξιολόγηση της εφαρμογής του Προγράμματος.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι: "Μια αποτελεσματική πολιτική μεταρρυθμίσεων πρέπει να εκπληρώνει τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις. Πρώτον, να έχει σαφή στόχευση για την αλλαγή των οικονομικών και κοινωνικών θεσμών. Δεύτερον, να λαμβάνει υπόψη τους οικονομικούς και κοινωνικούς περιορισμούς. Τρίτον, τα επί μέρους στοιχεία της πολιτικής αυτής να έχουν αναλυθεί και συζητηθεί ευρέως στο πλαίσιο ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου. Να έχει προηγηθεί η ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών, ο ευρύτερος δυνατός κοινωνικός διάλογος".

Η Έκθεση Εφαρμογής του 2006 παρουσιάζει με λεπτομέρεια την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση του ανταγωνισμού, το άνοιγμα των αγορών και την αύξηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης,τη μείωση της ανεργίας, καθώς και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και επανακατάρτισης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο