Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής χωρίς το τέλος πλόων

Πολύωρη σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στο υπ. Ναυτιλίας για τις τελικές ρυθμίσεις

Αισιόδοξοι ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί τελικά, μετά από ατέλειωτα μπρος πίσω, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο«Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», εμφανίζονται στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Πρόκειται για το «στοιχειωμένο», όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί, νομοσχέδιο που έχουν συν-επεξεργαστεί επανειλημμένως τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, καθώς κάθε φορά που έφτανε ένα βήμα πριν από τη συζήτησή του  στη Βουλή, προέκυπταν αλλαγές, στην εντελώς αντίθετη μάλιστα κατεύθυνση, και η διαδικασία «πάγωνε».  

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης υπήρξε πολύωρη σύσκεψη αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπου το νομοσχέδιο αναλύθηκε για μια ακόμη φορά άρθρο προς άρθρο και μπήκαν οι τελευταίες «πινελιές».

Από το καινούριο νομοσχέδιο, πάντως, απουσιάζουν οι κρίσιμες διατάξεις για το τέλος παραμονής και πλόων των σκαφών αναψυχής, οι οποίες - όπως είχε αποκαλύψει το «Βήμα» στις 27 Σεπτεμβρίου - αποφασίστηκε να προσδιοριστούν με ξεχωριστό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών..

Πληροφορίες αναφέρουν, πως σε αυτό θα προβλέπεται για τα σκάφη από 8-10 μέτρα να καταβάλλεται ένα εφάπαξ ποσό, για σκάφη από 10-12 μέτρα ένα προσαυξημένο ποσό και από τα 12 μέτρα και άνω θα γίνεται η φορολόγηση από το πρώτο μέτρο.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο