Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έναρξη λειτουργίας υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για διορθώσεις (Φ.Α.Π.) ετών 2011, 2012, 2013

Διαθέσιμη είναι πλέον η εφαρμογή για την διόρθωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φ.Α.Π. 2011,2012 και 2013, μέσω της  πλατφόρμας υποβολής Ε9.

Στην εφαρμογή οι φορολογούμενοι μπορούν επιλέξουν όποια από τα τρία έτη θέλουν να διορθώσουν και στην συνέχεια να επιλέξουν την δημιουργία τροποποιητικής δήλωσης για την διόρθωση των ακινήτων (και των δύο πινάκων).

Αρχικά, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα για διορθώσεις μόνο σε όσους έχουν εκδοθεί χρεωστικά εκκαθαριστικά Φ.Α.Π.

Τις επόμενες ημέρες όμως που θα εκδοθούν και τα μηδενικά εκκαθαριστικά θα μπορούν πλέον όλοι οι φορολογούμενοι να προβούν σε διορθώσεις, σύμφωνα με δήλωση του κου Θεοχάρη.


Κατά την οριστικοποίηση της κάθε δήλωσης Ε9 που δημιουργεί ο χρήστης υπάρχει και ένα νέο πεδίο "Αιτιολογία τροποποίησης",  που είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί για να γνωστοποιηθεί στην υπηρεσία ο λόγος που γίνεται η τροποποιητική δήλωση Ε9.

Πριν την τελική οριστικοποίηση της δήλωσης ένα νέο μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη το οποίο αναφέρει:

"Έχετε επιλέξει οριστική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για το έτος 2012. Οι διορθώσεις στις οποίες έχετε προβεί, θα πρέπει να απεικονίζουν την ορθή περιουσιακή σας εικόνα, γιατί σε περίπτωση ανακρίβειας θα επιβληθούν κυρώσεις."

Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης ο φορολογούμενος ενημερώνεται με ένα νέο μήνυμα και μάλιστα του δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρει την τροποποιητική δήλωση Ε9 και στο επόμενο έτος εάν θέλει να τροποποιήσει και αυτό .

Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ότι το τετράμηνο που έχουν στην διάθεσή τους για τροποποιήσεις των Φ.Α.Π. 2011 και 2012 λήγει μέσα στον Νοέμβριο (ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης Εκκαθαριστικού Φ.Α.Π.), εκτός απροόπτου ....

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AlanTrap | Οκτωβρίου 17, 2013 9:38 π.μ. | Reply
Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, ...
έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών...

Έχει καλώς , γιατί τον τελευταίο καιρό είναι οι μόνες ενάρξεις που γίνονται . Όλο παύσεις είμαστε .
Καλημέρα σας .


image description zabou | Οκτωβρίου 17, 2013 7:34 μ.μ. | Reply
Καλά ρε μην αρχίσω τα καντήλια,
πάω να κάνω αλλαγή διεύθυνσης για 5 ακίνητα που έχω από το 2011 και μόλις τα κάνω μεταφορά στο έτος 2013, ενώ είχα ήδη αναγράψει τους αριθμούς παροχής για όλα τα ακίνητα πριν κανένα μήνα με την πολυσυζητημένη οριστικοποίηση, τώρα κατά την μεταφορά δεν τους αναγράφει και πρέπει πάλι εγώ ο @#$% να κάτσω να αντιγράφω από την τελευταία εκτύπωση που έχω?? Ρε πάνε καλά?
image description NIKOSPETSAS | Οκτωβρίου 18, 2013 1:07 π.μ. | Reply
Συνάδελφε, προφανώς με την μεταφορά που έκανες από το 2011 στο 2013 διέγραψε αυτό που είχες αρχικά καταχωρήσει στο 2013 όπως γίνεται στο copy - paste. Αυτά συμβαίνουν γιατί οι μηχανογράφοι που σχεδιάζουν και διοικούν το taxis σκέφτονται μόνο με λογική ταχύτητα και "βλέποντας και κάνοντας" και όχι πρακτικά και μάλλον δεν παιδεύονται καθόλου να κάνουν δοκιμές στις εφαρμογές που δοκιμάζουν. Αφήνουν αυτές τις δοκιμές στα γνωστά πειραματόζωα που εν προκειμένω είμαστε εμείς οι λογιστές. Οπότε τι ψάχνεις ? Θα τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε. Αν τώρα γκρινιάζουμε πολύ ή λίγο μεταξύ μας ποιος θα μας ακούσει ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο