Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έναρξη υπηρεσίας Μητρώου Εισροών-Εκροών Καυσίμων στην Γ.Γ.Π.Σ.

Μοσχάτο, 16/9/2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης  εισροών-εκροών καυσίμων στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ. Η πρώτη φάση του  συστήματος περιλαμβάνει την ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων, μέσα από τη  δημιουργία των αντίστοιχων μητρώων, καθώς και την υπηρεσία υποδοχής στοιχείων  εισροών-εκροών για τα πρατήρια υγρών καυσίμων.
 
Η λειτουργία της πρώτης φάσης θα ξεκινήσει με τη διάθεση της υπηρεσίας μητρώου  προς τους εγκαταστάτες και τους ιδιοκτήτες/εκπροσώπους για τα πρατήρια υγρών  καυσίμων. Η υπηρεσία μητρώου θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 18/9/2013.
 
Οι παραπάνω ομάδες χρηστών μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα με  χρήση των στοιχείων πιστοποίησης (όνομα χρήστη και κωδικός προσβασης)  TAXISNET, από την ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/fuelmgt/
 
Οι οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας μητρώου για εγκαταστάτες και πρατήρια υγρών  καυσίμων στο σύστημα Εισροών-Εκροών θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα  https://www1.gsis.gr/fuelmgt/Docs/help.html?cls=file
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι χρήστες θα μπορούν να αποταθούν:  στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQs.html   στην ιστοσελίδα  http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/epixeiriseis.html
 
Και στις δυο ιστοσελίδες, ο χρήστης επιλέγει τη θεματική ‘Σύστημα Εισροών- Εκροών Καυσίμων’ η οποία θα περιέχει ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε  σχέση με τον εν λογω σύστημα.
 
Τονίζεται ότι η συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων μητρώου εισροών- εκροών για εγκαταστάτες και πρατήρια είναι υποχρεωτική.
 
Το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια θα είναι  διαθέσιμο κατά προσέγγιση εντός 3 εβδομάδων από τη διάθεση της υπηρεσίας  μητρώου. Η χρήση του από τις εγκατεστημένες συστήματα εισροών-εκροών στα  πρατήρια υγρών καυσίμων προϋποθέτει:
 
 Την προσαρμογή της εγκατεστημένης διάταξης στην επικαιροποιημένη  έκδοση του μορφότυπου σχήματος των αποστελλόμενων στοιχείων (αρχείο  XSD) για το σύστημα εισροών-εκροών. Ενημερωμένες εκδόσεις του αρχείου  αυτού θα είναι διαθέσιμες στη θεματική των παραπάνω ιστοσελίδων.    την οριστικοποίηση της υποβολής των στοιχείων μητρώου από εγκαταστάτες  για κάθε πρατήριο που βρίσκεται σε ετοιμότητα διασύνδεσης με το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων της ΓΓΠΣ.
 
Επισημαίνεται ότι το παραπάνω σύστημα, ως νέα υπηρεσία, υπόκειται σε διαρκείς  βελτιώσεις (στάδιο τελικών δοκιμών χρήστη) και άρα ενδέχεται να μεταβληθεί, ως  προς τη δομή και τον μορφότυπο των στοιχείων. Για το λόγο αυτό η επερχόμενη  υπηρεσία υποδοχής στοιχείων από τις διατάξεις εισροών-εκροών των πρατηρίων, θα  είναι διαθέσιμη σε πιλοτική/δοκιμαστική λειτουργία (test mode availability) για  περίοδο 30 ημερών, πριν την έναρξη πλήρους παραγωγικής λειτουργίας της.
 
 
Σε κάθε περίπτωση για προβλήματα και ερωτήματα που δεν απαντώνται από τα  παραπάνω, οι χρήστες μπορούν να αποταθούν στην ιστοσελίδα  https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm επιλέγοντας τη θεματική ‘Σύστημα  Εισροών-Εκροών Καυσίμων’.
 
Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των χρηστών και από το κέντρο  εξυπηρέτησης συναλλασσομένων της ΓΓΠΣ, στο τηλέφωνο 15515, επιλέγοντας τη  θεματική ‘Σύστημα Εισροών-Εκροών’.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο