Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Τίθεται σε λειτουργία η Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή για τις Στρατηγικές Επενδύσεις

Υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και του Αυτοτελούς Τμήματος Επιθεώρησης Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη

O Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκης υπέγραψε σήμερα, αφού έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τη θετική γνώμη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και του Αυτοτελούς Τμήματος Επιθεώρησης Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Με το Π.Δ θα λειτουργήσει η Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή για τις Στρατηγικές Επενδύσεις. Η Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή συστήθηκε με το ν. 4146/2013 ως υπηρεσία μιας στάσης για την αδειοδότηση Στρατηγικών Επενδύσεων στο πλαίσιο του νόμου 3894/2010 (fast-track).

Συγκεκριμένα, μέσω της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής καθίσταται δυνατή η έκδοση όλων των αδειών και εγκρίσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των στρατηγικών επενδυτικών σχεδίων, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν τις εκδίδουν εντός προθεσμίας 45 ημερών, καθώς και η έκδοση αδειών δόμησης, εγκατάστασης και λειτουργίας για Στρατηγικές Επενδύσεις, αλλά και η κατάρτιση Ειδικών Χωροταξικών Σχεδίων για τις επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα. Για το σκοπό αυτό, προωθείται η στελέχωση της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχουν ήδη αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για τις αναγκαίες μετατάξεις προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι από την ψήφιση του Ν.4146/2013 μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί, μετά και τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τα τελικά κείμενα που αφορούν στα τρία από τα τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα που απαιτούνται. Απομένει το Προεδρικό Διάταγμα για την παροχή δυνατότητας ελέγχου επενδύσεων από πιστοποιημένους φορείς, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Τέλος, έχει υπογραφεί το σύνολο των Υπουργικών Αποφάσεων  του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που προβλέπονται στον Ν. 4146 και έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες ερμηνευτικές εγκύκλιοι ώστε να είναι λειτουργικό τόσο το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων όσο και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο