Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με τον Σκορδά συναντήθηκε το ΔΣ του ΣΒΒΕ

Με τον Σκορδά συναντήθηκε το ΔΣ του ΣΒΒΕ

Το θέμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν οι πολιτικές για την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

ΣΒΕΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΒΕ με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιο Σκορδά.

Το θέμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν οι πολιτικές για την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Ζητούμενο για το ΣΒΒΕ παραμένει η άσκηση ολοκληρωμένης βιομηχανικής πολιτικής και η κατεύθυνση του 80% των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ στην ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης και τα μέλη του ΔΣ έθεσαν  προς συζήτηση στον κ. Υπουργό πλήθος θεμάτων όπως:
1.Νέο σύστημα αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων.
2.Νέο θεσμικό πλαίσιο στις σχέσεις βιομηχανίας με τις εγχώριες αλυσίδες λιανεμπορίου.
3.Θεσμοθέτηση κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις.
4.Εκταμίευση οφειλών Δημοσίου για κρατικές προμήθειες.
5.Ενίσχυση της ρευστότητας – Συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων προς το κράτος με αυτές του κράτους προς τις επιχειρήσεις.
6.Πλαίσιο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς των δομικών υλικών.
7.Προβλήματα στην υλοποίηση και καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση επενδύσεων του επενδυτικού νόμου.
8.Νομοθετικές παρεμβάσεις στην ανακαίνιση των ανελκυστήρων.
9.Αναθέρμανση συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας με σαφείς προοπτικές ανάπτυξης.
10.Γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και περιττές διαδικασίες στην υποβολή φακέλων επενδύσεων και στους ελέγχους.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο