Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Δικηγορικές προεισπράξεις κατά την κατάθεση ενδίκων και δηλώσεων σημάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο άρθρο 61 παρ. 4 του νέου Κώδικα Δικηγόρων (Ν. 4194/2013 ΦΕΚ Α’ 208/27-09-2013) προβλέπεται κατάθεση του γραμματίου προκαταβολής εισφορών της παραγράφου 1 κατά την άσκηση κάθε είδους ενδίκων βοηθημάτων ή ενδίκων μέσων (ήτοι κατάθεση αγωγής, αίτησης, έφεσης, ανακοπής, αναίρεσης, κ.λπ.), καθώς και σε κάθε παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων και δικαστών και για κάθε στάδιο της δίκης, αλλιώς η σχετική διαδικαστική πράξη είναι απαράδεκτη.

Συνεπώς, οι δικηγόροι που προσέρχονται στην Υπηρεσία μας για να καταθέσουν οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα (π.χ. ανακοπή, παρέμβαση, προσφυγή, αίτηση έκπτωσης ή ακύρωσης) ή να ενεργήσουν πράξεις (π.χ. υποβολή δήλωσης σήματος) για τις οποίες προβλέπεται αμοιβή, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι του Ν.4194/2013, θα πρέπει να καταθέτουν το σχετικό γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών.

Εκ της Διευθύνσεως
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο