Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Χατζηδάκης: Θα χρησιμοποιηθεί κάθε εργαλείο για να ανακουφίσουμε την κοινωνία

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη σε εκδήλωση του ΕΒΕΠ με αφορμή την ολοκλήρωση δράσεων κατάρτισης ανέργων/επαπειλούμενων ανέργων βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ


.......

Πιστεύω πως το 2014 μπορεί να είναι η πρώτη θετική χρονιά, η χρονιά όπου θα δούμε τα σημάδια της ανάκαμψης.

Ήδη οι επιδόσεις μας ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή χαιρετίζονται διεθνώς και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κοντά.

Ήδη οι διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν- η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλες τις μελέτες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και διεθνείς επενδυτές όπως η Cosco, η Hewlett Packard, η ΖΤΕ κ.α. εκδηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η τεράστια ανεργία και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, θα σταματήσουν να υφίστανται από τη μια μέρα στην άλλη.

Θα ήταν ψέμα και ντροπή να το ισχυριστεί κανείς αυτό.

Όμως, έχουμε όντως διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής ,αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια.

Επομένως, από εδώ και πέρα η λέξη-κλειδί για την ανάκαμψη, είναι η λέξη «Εμπιστοσύνη».

Και για να κερδηθεί το στοίχημα της εμπιστοσύνης χρειάζονται τρία πράγματα:

πρώτον: σταθερό τιμόνι από την κυβέρνηση- το ξέρουμε καλά και γι” αυτό κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού

δεύτερον: στοιχειώδη υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση -καιρός είναι να αντιληφθούμε πως πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα

τρίτον: έκφραση της εμπιστοσύνης και από την Τρόικα- η επιτυχία της Ελλάδας, άλλωστε, θα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη.

Μέχρι όμως, να κερδίσουμε πλήρως τη μεγάλη εθνική μάχη της αξιοπιστίας, οφείλουμε παράλληλα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσουμε όσους δοκιμάζονται.

Και σε αυτό αποσκοπούν οι δράσεις όπως η σημερινή: στην επούλωση, ως ένα βαθμό, των πληγών που δημιούργησε η κρίση στην κοινωνία.

Επομένως, δεν κομπάζουμε ούτε πανηγυρίζουμε για το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο απόψε αναφερόμαστε και το οποίο στηρίζει ειδικά τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που έχουν πληγεί από τη μεγάλη κρίση.

Είχαμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να προωθήσουμε μία τέτοια δράση.

Και αυτό δεν είναι το μόνο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με παρόμοιο χαρακτήρα.

Ήδη έχουμε προχωρήσει και άλλες κοινωνικές δράσεις του ΕΣΠΑ, όπως είναι:
◦το κουπόνι υγείας για 200.000 ανασφάλιστους,
◦το πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
◦η δράση κοινωφελούς εργασίας για 50.000 άνεργους σε δήμους και άλλους φορείς.
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι μας αφορά, προσωπικώς δεσμεύομαι για δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι πως θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα, τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Δεν υποσχόμαστε θαύματα ούτε μαγικά.

Αλλά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε, πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική, για να σταματήσει επιτέλους η ύφεση και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Το δεύτερο είναι πως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε για να ανακουφίσουμε την κοινωνία.

Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει περισσότερες κοινωνικές δράσεις και μάλιστα δράσεις εμπροσθοβαρείς, που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε, το 2014-2015 να δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε όσο μπορούμε, τον κοινωνικό πόνο.

Και τα δύο αποτελούν αυτονόητες υποχρεώσεις μας.

Είναι το πατριωτικό μας καθήκον.

Και θα το κάνουμε με ταχύτητα και υπευθυνότητα για να απαλύνουμε τον πόνο και επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

Με τις σκέψεις αυτές, λοιπόν, θέλω να συγχαρώ τόσο τους διοργανωτές όσο και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Ειδικά μάλιστα όσους βραβεύονται απόψε, διότι δεν παραιτήθηκαν, αλλά βρήκαν το κουράγιο να προσπαθήσουν, να επανακαταρτισθούν και να πρωτεύσουν.

Τους εύχομαι από καρδιάς, αυτή η εμπειρία να τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους, να δουλέψουν και να προκόψουν.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο