Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονική διασύνδεση Ο.Ε.Ε. και Γ.Γ.Π.Σ. για έλεγχο λογιστών-φοροτεχνικών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την  έκδοση της ΠΟΛ.1228/4.10.2013 η οποία καταργεί την υποχρέωση  προσκόμισης στις ΔΟΥ  της επαγγελματικής ταυτότητας  Λ/Φ για την  υποβολή  έναρξης /μεταβολής  εργασιών, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ)  και η  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διασυνδέονται ηλεκτρονικά και ελέγχουν  τα φυσικά ή νομικά   πρόσωπα   που έχουν  υποβάλει έναρξη/μεταβολή εργασιών ανά ΔΟΥ σε κωδικούς  δραστηριότητας  λογιστή.

Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι το πρόσωπο που έχει υποβάλει έναρξη /μεταβολή εργασιών δεν πληροί  τις  προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος ΛΦ  όπως προβλέπεται  από  το Π.Δ. 340/1998 τότε αφαιρείται  η πρόσβαση του για την  ηλεκτρονική  υποβολή  των δηλώσεων  στα συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών και  ενημερώνεται το  Υπουργείο  Οικονομικών  για  διαγραφή  από το μητρώο  των ΔΟΥ.

Για την ενημέρωση των φορολογουμένων λειτουργεί  η  εφαρμογή «Αναζήτηση  στοιχείων  λογιστή»  στις ιστοσελίδες  της ΓΓΠΣ και του ΟΕΕ, όπου οι φορολογούμενοι  μπορούν να διαπιστώσουν με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ του Λ/Φ  εάν είναι πιστοποιημένος χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet  όπου  τα στοιχεία των Λ/Φ εμφανίζονται  όπως  ακριβώς  παρέχονται από το ΟΕΕ στην ΓΓΠΣ και ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.

Επισημαίνεται ότι  για οποιαδήποτε δραστηριότητα  του  Λ/Φ  στις  Υπηρεσίες  του Υπουργείου Οικονομικών η ταυτοποίηση του Λ/Φ  γίνεται μόνο με την επίδειξη της  επαγγελματικής  ταυτότητας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description istelios | Οκτωβρίου 14, 2013 4:45 μ.μ. | Reply
Αν το δημοσίευμα δεν ειναι ψέμμα ,τοτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Βαζω στη εφαρμογη ΑΦΜ συναδέλφου που απεβίωσε τον Μαρτιο του 2011 με διακοπη στη Δ.Ο.Υ. 31/12/2012 και μου τον εμφανίζει κανονικά ως ΝΟΜΙΜΟ Λ/Φ.Μακάβριο αλλα αληθινό.
image description PantelisCh | Οκτωβρίου 14, 2013 5:28 μ.μ. | Reply
Δηλαδή τσάμπα όλη αυτή η φασαρία;
image description spirosp | Οκτωβρίου 15, 2013 9:37 π.μ. | Reply
Η όλη ιστορία έγινε για την διαδικασία και όχι για την ουσία...
image description neos | Οκτωβρίου 15, 2013 9:21 π.μ. | Reply
Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο βγήκε από το ηλιακό σύστημά μας, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία του «Βόγιατζερ 1».

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_12/09/2013_518489

ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΑΛΑΞΙΑ
ΤΟΤΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η .........ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ......
ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ......
ΥΠΟΜΟΝΗ 2 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ
image description magel | Οκτωβρίου 15, 2013 10:41 π.μ. | Reply
Θα δημιουργηθουν τα μεγαλα γραφεία με προσωπικο των 400 ευρω και θα αφησουν στους λοιπους τους μικρους-προβληματικους πελατες που δεν θελουν.
Ερωτηση στα μελη: πηγε εφοριακος σε λογιστικο γραφείο την ωρα που ο λογιστης εκτυπωσε φορολογικη ενημερωτητα σε πελατη δηλωσης και του εβαλε προστιμο γιατι δεν εκοψε αποδειξη παρολο που δεν πληρωθηκε με την δικαιολογια οτι επροκειτο για νεα υπηρεσια και πρεπει να κοψει ΑΠΥ ακομα και αν δεν πληρωθει..... Τι κανουμε????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο