Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρυθμίσεις δανείων ανάλογα με το προφίλ του κάθε οφειλέτη

Το “πράσινο” φως της τρόικας αναμένουν το υπουργείο Ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδας και η Ελληνική Στατιστική Αρχή προκειμένου να καταρτίσουν τις “αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης”, βάσει των οποίων οι τράπεζες θα προχωρούν σε ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της  η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την εφαρμογή των θεσμών του “συνεργάσιμου δανειολήπτη” και των “αποδεκτών δαπανών διαβίωσης” έχει γνωστοποιήσει στην τρόικα τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει για την κατάρτιση της λίστας με τα παραδείγματα των νοικοκυριών και τις δαπάνες που χρειάζονται για να ζήσουν. Αναμένει λοιπόν η ελληνική πλευρά τις παρατηρήσεις της τρόικας ώστε να πάρει μετά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και να ετοιμάσει τις λίστες με τις δαπάνες. Για παράδειγμα πόσα χρειάζεται για να ζήσει μία τετραμελής οικογένεια, ή ένας άγαμος ή ένα έγγαμο ζευγάρι.
Έτσι, οι τράπεζες λαμβάνοντας υπόψη τις δαπάνες διαβίωσης και τα εισοδήματα των δανειοληπτών θα προχωρούν σε ρυθμίσεις των δανείων ανάλογα με το “προφίλ” του κάθε οφειλέτη. Με τις λίστες που περιλαμβάνουν ουσιαστικά τα αποδεκτά έξοδα που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για να ζήσει (διατροφή, ένδυση, σπουδές παιδιών, μεταφορά κλπ.) τράπεζες και δανειολήπτες δεν θα έρχονται σε συγκρούσεις καθώς θα έχουν έναν μπούσουλα προκειμένου να καθορίζουν τις δόσεις πληρωμής του δανείου που μπορεί να αντέξει μία οικογένεια.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ιρλανδία και τις ΗΠΑ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο