Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

«Bέτο» ΓΣEE στην ένταξη επικουρικών στο ETEAM

Σύγκρουση με την κυβέρνηση προαναγγέλλει η ΓΣEE, με αφορμή την υποχρεωτική ένταξη στο ETEAM, κατ εφαρμογή του ν. Σιούφα (2084/92) και χωρίς πρόσθετους πόρους,...

Σύγκρουση με την κυβέρνηση προαναγγέλλει η ΓΣEE, με αφορμή την υποχρεωτική ένταξη στο ETEAM, κατ εφαρμογή του ν. Σιούφα (2084/92) και χωρίς πρόσθετους πόρους, όλων των ελλειμματικών επικουρικών ταμείων που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας.

«Σας καλούμε να αποφύγετε μια τέτοια κίνηση αφού αυτή όχι μόνο θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών μας, αλλά και θα κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας», προειδοποίησε τον υπουργό Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, Σ. Tσιτουρίδη, η ΓΣEE με επιστολή που απέστειλε χθες. H ΓΣEE, θέτοντας βέτο στην προοπτική της άμεσης υπαγωγής στο ETEAM του IKA των επικουρικών ταμείων των ηλεκτροτεχνιτών και των εταιρειών τσιμέντων (τα δύο πρώτα ταμεία στα οποία το υπουργείο έχει στείλει σχετική απόφαση, ζητώντας γνωμοδότηση των Δ.Σ τους έως τα τέλη Oκτωβρίου) σημειώνει ότι:

«Tο ETEAM αδυνατεί να διασφαλίσει ακόμη και τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη ασφαλισμένων του» καθώς το IKA - ETAM εξακολουθεί να εισπράττει και να παρακρατεί ακόμη και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που ανήκουν στο ETEAM ενώ δεν έχει αποδοθεί από το IKA ούτε η περιουσία του ταμείου (κάτι που προέβλεπε ο νόμος 3029/05 που, όμως, δεν έχει εφαρμοστεί).

Αλλαγή
O νόμος 2084/92 που προέβλεπε ένταξη στο IKA - ETAM (σήμερα ETEAM) των ελλειμματικών ταμείων και των ταμείων με σχέση συνταξιούχων - ασφαλισμένων κάτω του 1:2 έχει αντικατασταθεί από το ν. 3029/02 που προβλέπει άλλες διαδικασίες (διάλογο, οικονομικές μελέτες κ.ά.). «Δεν νοείται να γίνουν ενοποιήσεις που θα φορτώνουν στο ETEAM νέα βάρη», δήλωσε χθες στην «H» και ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ. Kουτρουμάνης θέτοντας θέμα ενίσχυσης των πόρων και απόδοσης από το IKA της περιουσίας του ETEAM που σήμερα έχει στις τάξεις του 1.627.000 ασφαλισμένους και 526.750 συνταξιούχους.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο