Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση ΔΗ.ΚΙ.Ο. σχετικά με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1228/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗ.ΚΙ.Ο.

Ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος κ. Θεοχάρη;

Σύμφωνα  με την ΔΕΣ 1178660 ΕΞ 19.12.2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου  Οικονομικών, η προσκόμιση της επαγγελματικής ταυτότητας  ήταν υποχρεωτική για τους λογιστές φοροτεχνικούς προκειμένου να υποβάλουν έναρξη /μεταβολή εργασιών  μέχρι την ολοκλήρωση  της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των μητρώων λογιστών φοροτεχνικών και των Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών (νέα διαδικασία της παρ. Η5 του Ν4093/2012 με την κατάθεση της Υπεύθυνης Δήλωσης) με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών  Συστημάτων.

Με την ΠΟΛ.1228/4.10.2013 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  προέβη στην κατάργηση της  παραπάνω εγκυκλίου  χωρίς να έχει  ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από  τον Ν. 4093/2012 ηλεκτρονική διασύνδεση με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται η επαγγελματική ιδιότητα κατά την υποβολή της έναρξης στις ΔΟΥ δηλαδή οποιοσδήποτε να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει έναρξη σε κωδικούς δραστηριότητας λογιστή.

Ο  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μηταράκη παρέλαβαν από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και παρέδωσαν στην Εισαγγελία και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το αρχείο των 1326 φυσικών προσώπων που ασκούσαν  παράνομα το επάγγελμα του λογιστή, έρχεται σήμερα να μας διαψεύσει για τις προθέσεις του για την πάταξη της παραοικονομίας και την προστασία  χιλιάδων επιχειρήσεων από τους «πειρατές» λογιστές φοροτεχνικούς.

Ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί ο κ. Θεοχάρης και μάλιστα στον συγκεκριμένο χρόνο που θα έπρεπε να είναι  περισσότερο αποτελεσματικός στην διασφάλιση των συμφερόντων  του δημοσίου αλλά και των φορολογουμένων;
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Οκτωβρίου 12, 2013 12:15 μ.μ. | Reply
Ένα πράμα όταν είναι οι εκλογές στο ΟΕΕ να βγαίνουν τόσες μαχητικές ανακοινώσεις από τις παρατάξεις !!!! Σύμπτωση θα είναι δε μπορεί ......!!!
image description magel | Οκτωβρίου 12, 2013 5:14 μ.μ. | Reply
φυσικα και ειναι μια διαβολικη συμπτωση. Εξαλλου μηνες τωρα ολες αυτες οι οργανωσεις μαχονται για τα δικαιωματα μας
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο