Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας οι ιδιωτικές κλινικές από τις 29 Οκτωβρίου

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τις 29 Οκτωβρίου 2013 προχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς συνεχίζεται η καθυστέρηση της εξόφλησης νοσηλείων από τον ΕΟΠΥΥ (535 εκατ. μέχρι και το 2011), ενώ η αυθαίρετη επιβολή του clawback και του rebate τους δίνει τη χαριστική βολή, καλώντας τις να επιστρέψουν ποσά που δεν έχουν εισπράξει!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών:

«Μπροστά στον κίνδυνο της απόλυτης καταστροφής και της αναγκαστικής πτώχευσης που αποτελεί πλέον βεβαιότητα για τις ιδιωτικές κλινικές και αποδεχόμενοι το τραγικό γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να κωφεύει στις εκκλήσεις μας για άμεσες λύσεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τις 29 Οκτωβρίου 2013.

Είναι το ύστατο μέσο αντίδρασης για την εξασφάλιση της επιβίωσης των εταιριών μας. Είναι η ύστατη προσπάθειας διατήρησης των θέσεων εργασίας περισσοτέρων από 25.000 ατόμων που απασχολούνται στον κλάδο μας, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην ανεργία με αποκλειστική ευθύνη του κρατικού μηχανισμού που στοχοποίησε και εξαθλίωσε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες υγιείς επιχειρηματικούς πυρήνες της χώρας, την ιδιωτική υγεία.

Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που φθάνουν τα 535 εκατ. (μέχρι και το 2011), καθώς και ο αυθαίρετος τρόπος κατάρτισης – διάρθρωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας μας. Η αυθαίρετη επιβολή του clawback και του rebate μας δίνει τη χαριστική βολή, καλώντας μας μάλιστα να επιστρέψουμε ποσά που δεν έχουμε εισπράξει.

Επειδή οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας θα συνοδευτεί από νομικές ενέργειες κατά όσων, από διάφορες θέσεις ευθύνης, προκαλούν με τις εισηγήσεις – αποφάσεις και ενέργειες, σοβαρές ζημίες στις εταιρείες μας.

Δεν υπάρχει πλέον ούτε αντοχή, ούτε ανοχή να καταδικάζεται ένας ολόκληρος κλάδος που διαρκώς κατηγορείται, από ένα κράτος που αρνείται να τον ελέγξει και από μηχανισμούς που αποφεύγουν την παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται για τυχόν απάτες.

Από ένα κράτος που καταδικάζει τις ιδιωτικές κλινικές σε αφανισμό, παρά το γεγονός ότι παρέχουν το 39% της συνολικής παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα, περιλαμβανομένων υπηρεσιών που είναι άκρως απαραίτητες και συμπληρώνουν τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Από ένα κράτος που με την αβελτηρία του επιλέγει να βάλει τους ασφαλισμένους σε μια μεγάλη περιπέτεια, εφόσον με την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώνουν τις ιδιωτικές κλινικές για τις υπηρεσίες που θα τους παρέχονται αντί να πληρώσει ο ασφαλιστικός τους φορέας ως οφείλει.

Από ένα κράτος που αντί του διαλόγου και της συνεννόησης, επιλέγει να λειτουργήσει για μια ακόμα μια φορά με αυταρχικό τρόπο και μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων των κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ.

Υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις και λειτουργήσαμε χωρίς να προτάσσουμε τα συμφέροντα των εταιρειών μας, προκειμένου να εξορθολογιστούν τα οικονομικά της υγείας και να συμβάλλουμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αλλά οι δυνάμεις μας και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν. Σήμερα, φθάσαμε στο τέρμα. Αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Εδώ και καιρό έχουμε προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη. Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας και οι άλλες ενέργειες που θα προηγηθούν ή θα ακολουθήσουν είναι μονόδρομος. Είναι μονόδρομος για να σταθούμε όρθιοι».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο