Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παρεμβάσεις από παράγοντες δέχεται o κος Θεοχάρης για τοποθέτηση προϊσταμένων στις Δ.Ο.Υ.

Από το Ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΕ-ΔΟΥ μετά την συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κο Θεοχάρη

Αθήνα 10.10.2013
Αρ. Πρωτ.: 382
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Την ΤΡΙΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ –ΔΟΥ με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον κλάδο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: Το θέμα των απολύσεων, Οι συνθήκες εργασίας στις εφορίες, Το θέμα των επικείμενων κρίσεων των Δ/ντων και Τμηματαρχών, Θέματα μισθολογίου κλπ.

Οι απαντήσεις του κ. Θεοχάρη για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν όχι μόνο δεν καθησύχασαν την Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά έχουν δημιουργήσει επί πλέον προβληματισμούς και ανησυχίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης είπε :

- Για το θέμα των απολύσεων των καθαριστριών (την επιλογή των οποίων έκανε ο υπουργός), δήλωσε αναρμόδιος, ενώ δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξουν και νέες απολύσεις εφοριακών στο δεύτερο κύμα απολύσεων, που πρόκειται να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση έως το τέλος του 2013, αλλά ότι παλεύουν η συμμετοχή του κλάδου να μην είναι μεγάλη. Δεσμεύθηκε να μεσολαβήσει ώστε να κλειστεί ραντεβού με το γραφείο του Υπουργού κ. Στουρνάρα για το θέμα των καθαριστριών.

- Για το θέμα των επικείμενων κρίσεων Δ/ντων και Τμηματαρχών όχι μόνο δεν προσδιόρισε (ούτε προτίθεται να ανακοινώσει) τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν οι κρίσεις, όπως του ζητήθηκε, αλλά προκλητικά ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα το χειριστεί αποκλειστικά ο ίδιος. Τόνισε δε ότι δέχεται πλήθος παρεμβάσεων και ‘’σημειωμάτων’’ από πολιτικούς και άλλους παράγοντες, που αφορούν τις επιλογές προϊσταμένων.

- Για το Θέμα του μισθολογίου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή και πως αν υπάρξει στο μέλλον (απαιτείται όπως είπε πρόταση της τρόικας για κάτι τέτοιο), θα είναι συνδεδεμένο με την επίτευξη στόχων και ότι σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο ένα τμήμα των εργαζομένων (π.χ. τους Διευθυντές), με στόχο να επεκταθεί αργότερα στο σύνολο των εργαζομένων. Όταν υπάρξει κάποια πρόταση αυτή θα τεθεί σε διάλογο με την ΠΟΕ ΔΟY.

- Για το έγγραφο που στάλθηκε στις ΔΟY και αφορούσε την καταγραφή των υπηρετούντων συναδέλφων στα τμήματα κεφαλαίου των ΔΟY, ανέφερε ότι αυτό εντάσσετε στην προσπάθεια αντιμετώπισης ζητημάτων που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και πως από ‘’λάθος’’ ζητήθηκαν τα ονόματα και τα μητρώα μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

- Για την κατάσταση στις ΔΟY, δήλωσε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται κατά κύριο λόγο εξαιτίας της κακής διαχείρισης του προσωπικού από τους εφόρους (!) και όχι από την έλλειψη προσωπικού, αναγνωρίζοντας όπως είπε, την καθημερινή προσπάθεια των εργαζομένων στις εφορίες. Δήλωσε όμως ότι παρά την μετακίνηση φακέλων λόγω της συνεχούς αναδιοργάνωσης οι εφοριακοί έχουν «βάλει πλάτη» για τα έσοδα του κράτους. Ο ίδιος δε δίνει μάχη να φύγουν τα μισθωτήρια από τις ΔΟΥ αλλά εδώ και έξι μήνες παλεύει υλοποιηθεί η εφαρμογή.

- Για την περικοπή του επιδόματος των καταργημένων Τμηματαρχών και Υποδιευθυντών δήλωσε ότι το επίδομα Προϊσταμένου θα καταβληθεί έως την ημερομηνία της αντικατάστασής τους.

- Για την υποχρεωτική δεκαετία στις ΔΟΥ υποδοχής των συναδέλφων που υπηρετούσαν στις ΔΟΥ για τις οποίες έγινε αναστολή λειτουργίας, ισχυρίσθηκε ότι πρέπει να συνεχιστεί, ενώ δεσμεύθηκε να ερευνηθούν τυχόν καταστρατηγήσεις του Νόμου της δεκαετίας επιλεκτικά για ορισμένους.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description trapezokomos | Οκτωβρίου 10, 2013 2:23 μ.μ. | Reply
σε πολιτισμένες χώρες δεν λένε απλά "δέχομαι σημειώματα από ανωτέρους".πάνε στον εισαγγελέα και δίνουν τα ονόματα.γιατί όταν στους λογιστές βγάζετε νόμους που τους υποχρεώνουν όχι να πούμε απλά "κάποιος φοροδιαφεύγει" αλλά θέλετε να καταδώσουμε πελάτες μας με ονοματεπώνυμο και κυρώσεις σε εμάς αν δεν...
image description NickMastro | Οκτωβρίου 10, 2013 6:38 μ.μ. | Reply
ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο