Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Α.ΚΙ.Ο.Ε για ανάκληση της Πολ. 1228/4-10-2013

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη
Κοιν.: Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Κύριε Υπουργέ,
Η λειτουργία του φορολογικού και ελεγκτικού μηχανισμού τα τελευταία έτη στηρίχθηκε και στηρίζετε από τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς.

Το όποιο αποτέλεσμα του προϋπολογισμού 2013 που συχνά επικαλείσθε ως επιτυχία και ένδειξη ορθής οικονομικής επιλογής, γνωρίζατε πριν 2 έτη ότι τεχνικά θα ήταν αδύνατο ως μη υλοποιήσιμο με τον υφιστάμενο τότε φορολογικό  μηχανισμό.

Η ενεργοποίηση  και αξιοποίηση  των πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε   Λογιστών – Φοροτεχνικών , υποκατέστησε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την δημόσια διοίκηση, τον αναποτελεσματικό και παραπαίοντα φορολογικό μηχανισμό, όχι μόνο στην διεκπεραίωση πρωτόγνωρου όγκου εργασίας (ψηφιοποίηση των οικονομικών δεδομένων, περιουσιολόγιο,..) της φορολογικής διοίκησης , αλλά και λειτουργώντας ως πρωτοβάθμιος φορολογικός έλεγχος (αυτοέλεγχος αρ.15-17 Ν.3296/2004,  Κ.Φ.Α του αρ.31 του Κ.Φ.Ε,...) στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων,  συμβάλλοντας καταλυτικά στην υλοποίηση της “επιτυχίας” που επικαλείσθε.

Όπως επίσης γνωρίζετε ότι, η εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης και η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος προσέλκυσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, αλλά ταυτόχρονα και ο εφιάλτης αυτής της ομάδας πολιτικών και επιχειρηματιών που ευνοούνται από την μη ύπαρξή τους .

Με την ΠΟΛ.1228/4.10.2013, απαξιώσατε την προσπάθεια και τη συμβολή των Λογιστών – Φοροτεχνικών, επιβραβεύοντας όλους αυτούς που τα συμφέροντά τους είναι ενάντια στην ύπαρξη ενός σταθερού και με διάφανη λειτουργία φορολογικού συστήματος.

Σας παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την ΠΟΛ.1228/4.10.2013 , σε αντίθετη περίπτωση θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα εάν μας ενημερώνατε για την σκοπιμότητα και την ωφέλεια που αναμένετε από την εφαρμογή της § 5 της ΠΟΛ.1228/4.10.2013 .


Με εκτίμηση
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο