Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνάντηση αντιπροσωπείας Ο.Ε.Ε. με τον κ. Θεοχάρη μετά τη δημοσίευση της ΠΟΛ 1228/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
«ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ»
ΠΟΛ 1228/4-10-2013

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κ. Θεοχάρη και αντιπροσωπείας του ΟΕΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Γ. Κυδωνάκη, τη Γενική Γραμματέα του ΟΕΕ κα Ευφρ. Καραγιάννη και το συνάδελφο Β. Καμπάνη.

Η συνάντηση προέκυψε μετά τη δημοσίευση της απαράδεκτης ΠΟΛ.1228/4.10.2013.

Ζητήσαμε από τον κ. Γενικό Γραμματέα να μας εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην έκδοσή της και μάλιστα για ένα θέμα που έχει λυθεί από το 2012. Γιατί, η μη αναγκαία επίδειξη της ταυτότητας θα ήταν πραγματικότητα μόνο με την ολοκλήρωση του μητρώου των νομίμων Λογιστών Φοροτεχνικών από το ΟΕΕ και τη διασύνδεσή του με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο ότι το ΟΕΕ είναι έτοιμο για τη λειτουργική διασύνδεση.

Η όποια καθυστέρηση είναι ευθύνη των Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Άρα η μόχλευση ενός θέματος για το οποίο η καθυστέρηση και η επίλυσή του είναι έργο μόνο του Υπουργείου, μας προκαλεί προβληματισμό και μας οδηγεί σε σκέψεις, ότι συνδέεται και με τα ευρήματα από την διασταύρωση των δύο μητρώων (ΟΕΕ & TAXIS), γιατί είναι βέβαιο ότι κάποιοι έχουν ευθύνες γι΄ αυτά και κάποιοι άλλοι έχουν ενοχληθεί.

Επισημάναμε ότι η έκδοση τέτοιας ποιότητας εγκυκλίων το μόνο που προσφέρουν είναι η σύγχυση στο χώρο  των Λογιστών Φοροτεχνικών και υποκρύπτει έντεχνα εχθρική στάση προς το ΟΕΕ, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Από την άλλη πλευρά οι όποιες αδυναμίες και καθυστερήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου δεν πρέπει να οδηγούν τον Γενικό Γραμματέα σε υπογραφή εγκυκλίων που επαναφέρουν το φαύλο του καθεστώς  «ότι δηλώσεις είσαι»…….

Ζητήσαμε από το Γενικό Γραμματέα να εκδώσει άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιο σχετική με το ζήτημα, ότι η επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας είναι αναγκαία, μέχρι τη λειτουργική διασύνδεση των Υπηρεσιών του Υπουργείου με το μητρώο του ΟΕΕ.

Συνάδελφοι,

Το ΟΕΕ πάλευε και παλεύει μ΄ όλα τα μέσα που διαθέτει για να επιφέρει την αναβάθμιση και νομιμότητα στον επαγγελματικό χώρο του Λογιστή Φοροτεχνικού, με παράλληλη απαλλαγή τους από αντιπαραγωγικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η ψηφιοποίηση του μητρώου, οι έλεγχοι για συμμετοχή στο μητρώο Λογιστή Φοροτεχνικού μόνο όσων διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενοχλεί μόνο τους πειρατές, τους αεριτζήδες και τους παράνομους.

Επισημαίνουμε σ΄ όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσουμε σ΄ αυτή την κατεύθυνση, αντιπαλεύοντας τις όποιες αντιδράσεις και να αντιπαρατεθούμε με όσους προσπαθούν εν γνώσει τους ή μη να προβάλουν εμπόδια.

Οι Μεγάλοι Στόχοι μας είναι:

1. Της Πιστοποίησης
2. Του  Κώδικα Δεοντολογίας
3. Της Δια Βίου Μάθησης
4. Της απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών
5. Η βήμα – βήμα αναβάθμιση του επαγγέλματος είναι στα χέρια των νομίμων Λογιστών Φοροτεχνικών και του ΟΕΕ
6. Της Ψηφιακής Υπογραφής


Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2013

Συναδελφικά
Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ
Γεώργιος Ι. Κυδωνάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DC100119407 | Οκτωβρίου 10, 2013 1:43 μ.μ. | Reply
και η απάντηση του πια ήταν?
image description panos | Οκτωβρίου 10, 2013 1:44 μ.μ. | Reply
Πρίτς.
image description georgiosk | Οκτωβρίου 10, 2013 1:45 μ.μ. | Reply
έλα ντε!!
image description panos | Οκτωβρίου 10, 2013 1:46 μ.μ. | Reply
Εκλογές πλησιάζουν κάποιος έπρεπε να μας "σώσει".
image description The Jamaican | Οκτωβρίου 10, 2013 1:32 μ.μ. | Reply
Και ο γενικός τι είπε;
image description CARAVAGGIO | Οκτωβρίου 10, 2013 1:00 μ.μ. | Reply
Αυτό το δελτίο και οι ενέργειες της διοίκησης του ΟΕΕ είναι για τα μάτια του κόσμου μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές!!! Αυτό που τους πείραξε δεν είναι η ουσία αλλά γιατί η εγκύκλιος βγήκε προεκλογικά και τους δημιουργεί θέμα.

Η εγκύκλιος αυτή του ΘΕΟΧΑΡΗ ναι μεν είναι απαράδεκτη αφού μετατρέπει το επάγγελμα σε ξέφραγο αμπέλι, αλλά ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε ψηφισμένους νόμους για την δήθεν ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του επαγγέλματος, που ειρήσθω εν παρόδω η σημερινή διοίκηση του ΟΕΕ, δεν έκανε τίποτα για να μην περάσουν!!!

Φυσικό και επόμενο είναι πλέον να μην ζητείται άδεια κατά την έναρξη αφού ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο κάποια εταιρεία μπορεί να μην έχει εταίρο με άδεια, αλλά να μπορεί να ασκει λογιστικές υπηρεσίες αρκεί να έχει ιδιωτικό συμφωνητικό με κάτοχο άδεια λογιστή-φοροτέχνη ή να έχει κάποιον εργαζόμενο με άδεια [διάταξη που δήθεν εξυπηρετεί το άνοιγμα (στην ουσία την πλήρη απορρύθμιση και την εύνοια στις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες), ενώ στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που το επάγγελμα θεωρείται ανοικτό δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο αλλά πρέπει οι εταίροι να είναι κάτοχοι άδειας]

Η σημερινή διοίκηση του ΟΕΕ (ΠΑΣΚΟ -ΔΗΚΙΟ με στήριξη της ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ) είναι πλήρως υπεύθυνη και εναρμονισμένη με αυτές τις μνημονιακές λογικές, ότι και να μας παριστάνουν τώρα.

Μόνη λύση η ανατροπή στο ΟΕΕ για μια νέα διοίκηση που θα προασπίζεται τα συμφέροντα μας που θα διεκδικήσει μαχητικά την κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων περι δήθεν ανοίγματος ΤΩΡΑ αλλά και θα επαναφέρει το ΟΕΕ στον θεσμικά κατοχυρωμένο συμβουλευτικό του ρόλο (ώστε οι κυβερνήσεις να μας πέρνουν στα σοβαρά), αλλά και η ανατροπή αυτής της πολιτικής που υποβαθμίζει το επάγγελμα μας αλλά και όλη την κοινωνία.
image description NickMastro | Οκτωβρίου 10, 2013 6:08 μ.μ. | Reply
ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο