Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο τέλος Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής της τρόικας

10 Οκτώβριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Η τριμερής πιέζει για επιτάχυνση της αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον θέλουν η αξιολόγηση της τρόικας σε επίπεδο επικεφαλής των κλιμακίων να ξαναρχίζει στο τέλος Οκτωβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τριμερής πιέζει για επιτάχυνση της αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού για την αποφυγή οριζόντιων μέτρων στον προϋπολογισμό του 2014.

Επιπλέον, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το θέμα του χρηματοδοτικού κενού το 2014 θα συζητηθεί στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Δεκέμβριο, ενώ το θέμα του χρέους όταν υπάρξουν τα οριστικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013. Πιθανότατα τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης της τρόικας.

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και οι διαβουλεύσεις στο πεδίο των δαπανών, με κοινό στόχο τρόικας και κυβέρνησης να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα αλλά ταυτόχρονα να κλείσουν τα όποια κενά εντοπίζονται το 2014 –λόγω και των ασφαλιστικών Ταμείων- στο πλαίσιο του τελικού κειμένου του προϋπολογισμού.

Για το 2013 οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα χρειασθούν πρόσθετα μέτρα και ότι η Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο η ελληνική πλευρά εκτιμά στα 300 εκατ. ευρώ περίπου.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης