Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο τέλος Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής της τρόικας

Η τριμερής πιέζει για επιτάχυνση της αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον θέλουν η αξιολόγηση της τρόικας σε επίπεδο επικεφαλής των κλιμακίων να ξαναρχίζει στο τέλος Οκτωβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τριμερής πιέζει για επιτάχυνση της αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού για την αποφυγή οριζόντιων μέτρων στον προϋπολογισμό του 2014.

Επιπλέον, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το θέμα του χρηματοδοτικού κενού το 2014 θα συζητηθεί στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Δεκέμβριο, ενώ το θέμα του χρέους όταν υπάρξουν τα οριστικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013. Πιθανότατα τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης της τρόικας.

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και οι διαβουλεύσεις στο πεδίο των δαπανών, με κοινό στόχο τρόικας και κυβέρνησης να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα αλλά ταυτόχρονα να κλείσουν τα όποια κενά εντοπίζονται το 2014 –λόγω και των ασφαλιστικών Ταμείων- στο πλαίσιο του τελικού κειμένου του προϋπολογισμού.

Για το 2013 οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα χρειασθούν πρόσθετα μέτρα και ότι η Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο η ελληνική πλευρά εκτιμά στα 300 εκατ. ευρώ περίπου.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο