Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Μεθοδεύσεις με τον έλεγχο της λίστα Λαγκάρντ καταγγέλουν οι εφοριακοί

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΚΙ - ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ LAGARDE (....... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!)

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί έγγραφο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο αφαιρούν από το ΣΔΟΕ τον έλεγχο μεγάλων και σημαντικών υποθέσεων (π.χ. λίστα LAGARDE, λίστα Λουξεμβούργου, ακίνητα Λονδίνου κ.λ.π.) και με τον κίνδυνο παραγραφής, μεταφέρουν τον έλεγχο στις εφορίες!

Τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν άμεσα και πειστικά είναι:

1. Γιατί αντί να αφαιρεθούν οι υποθέσεις αυτές από το Σ.Δ.Ο.Ε., (στο οποίο υπάρχει δεδομένη εμπειρία, ειδικά συνεργεία ελέγχου κ.λ.π.) δεν ενισχύθηκε με προσωπικό και μηχανογράφηση, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα θέματα παραγραφής;

2. Πώς θα αντιμετωπιστεί η μειωμένη νομική αρμοδιότητα των ελεγκτών στις εφορίες, σε σχέση με τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. (π.χ. στα θέματα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών);

3. Πώς είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν οι εφορίες με πρόσθετο ελεγκτικό έργο, όταν αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα οργάνωσης (από την προβληματική ενοποίηση υπηρεσιών), απουσίας προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις, απολύσεις κ.λ.π.), προβληματικής μηχανοργάνωσης και καθημερινού τεράστιου όγκου εργασίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη, η οποία ακόμα γίνεται πολλές φορές χειρόγραφα; Πώς μπορούν να επιβαρύνουν τις εφορίες με πρόσθετο ελεγκτικό έργο όταν ξέρουν ότι με δυσκολία μπορεί να ανταπεξέλθει, στον όγκο των ανέλεγκτων υποθέσεων, το προσωπικό τους, το οποίο εργάζεται σε πρωτοφανείς συνθήκες;

4. Σε ποια ευνομούμενη χώρα, μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, αντί να ελέγχονται από ΜΙΑ υπηρεσία, με συντονισμό και ενίσχυση, διασπάται ο έλεγχος σε πολλές υπηρεσίες, με κίνδυνο να χαθούν έσοδα για το ελληνικό δημόσιο και να κινδυνεύσουν ελεγκτές με νομικές-πειθαρχικές περιπέτειες;

8.10.2013

Για την ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αλεξιάδης Τρύφων: 6944 614559

Μέρκος Δημήτρης : 6973 991235

Κιουτσοκιόζογλου Αννα : 6977306010







Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο