Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προθεσμία 45 ημερών για ενημέρωση βιβλίων

Την επιμήκυνση του χρόνου ενημέρωσης των βιβλίων των επιχειρήσεων θα προβλέπει ο νέος ΚΒΣ, τερματίζοντας έτσι το ασφυκτικό καθεστώς των στενών χρονικών περιθωρίων που παρεμποδίζουν την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμηκύνεται έως τις 45 ημέρες ο χρόνος ενημέρωσης των βιβλίων και πάντως εντός του χρόνου απόδοσης του ΦΠΑ. ...

Την επιμήκυνση του χρόνου ενημέρωσης των βιβλίων των επιχειρήσεων θα προβλέπει ο νέος ΚΒΣ, τερματίζοντας έτσι το ασφυκτικό καθεστώς των στενών χρονικών περιθωρίων που παρεμποδίζουν την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμηκύνεται έως τις 45 ημέρες ο χρόνος ενημέρωσης των βιβλίων και πάντως εντός του χρόνου απόδοσης του ΦΠΑ.
Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών θα παραδώσει σε δημόσια διαβούλευση τον νέο ΚΒΣ, εντάσσοντάς τον στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Bουλή τον Νοέμβριο. Κύρια ζητούμενα αποτελούν η μείωση της γραφειοκρατίας και ο περιορισμός των προστίμων, ενώ η επίτευξη των παραπάνω στόχων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, «δεν θα ανοίγει παράθυρα στη φοροδιαφυγή».

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την κοινοτική νομοθεσία, ο νέος ΚΒΣ θα προβλέπει την έκδοση και αποθήκευση τιμολογίων σε ηλεκτρονική μορφή, θα απλοποιεί τη διαδικασία θεώρησης των στοιχείων ενώ θα διευρύνονται τα όρια των ακαθάριστων εσόδων για την ένταξη επιτηδευματιών σε βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο