Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας στα σκάφη

Τέλη κυκλοφορίας που θα κυμαίνονται από 200 μέχρι και 50.000 ευρώ στα μεγάλα κότερα αναμένεται να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών ίσως και από φέτος προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους αλλά και το περί δικαίου αίσθημα στην φορολογία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών παντός τύπου θα κληθούν να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλη «κυκλοφορίας» για τα σκάφη τους όπως γίνεται και στις ΗΠΑ. Μάλιστα στην Αμερική δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση σκάφους αν δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του και αν δεν υπάρχει βεβαίωση ότι το σκάφος δεν έχει εμπλακεί σε υπόθεση μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Η φορολογία θα αφορά περί τα 17.000 σκάφη που είναι δηλωμένα στο ελληνικό δημόσιο. Το τέλος θα προσαρμόζεται ανάλογα με το μήκος του σκάφους και την χρήση του. Ειδικότερα τα λιγότερα χρήματα θα πληρώνουν τα μικρά επαγγελματικά σκάφη, όπως συμβαίνει και με τα ταξί και τα περισσότερα τα αμιγώς ιδιωτικά και μεγάλα σε μήκος.

Πηγή enikos.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ | Οκτωβρίου 7, 2013 11:08 π.μ. | Reply
Πώς έγινε αυτό?Τους μεγαλοκαρχαρίες τους ρώτησαν?
image description riapapou | Οκτωβρίου 7, 2013 6:12 μ.μ. | Reply
Φίλε μου αυτούς δεν τους ''ακουμπάει'' κανείς!
image description karpodinis | Οκτωβρίου 7, 2013 12:25 μ.μ. | Reply
σε λίγο αντί για ΚΤΕΟ ( Ο=Οχημάτων ) θα υπάρχει το ΚΤΕΣ ( Σ=Σκαφών )
image description riapapou | Οκτωβρίου 7, 2013 6:36 μ.μ. | Reply
Μου φαίνεται πως πάλι τα ψαροκάικα θα την πληρώσουν την νύφη!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο