Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιές αποδείξεις θα «αναγνωρίζονται» το 2014

Θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής φόρου στους καταναλωτές που θα φθάνει το ένα τρίτο της δαπάνης

Σύμφωνα με τις προτάσεις που επεξεργάζεται n πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πλέον οι  φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνουν αποδείξεις για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου που μπορεί να φθάσει ως και 2.100 ευρώ σε ετήσια βάση (αντιστοιχεί σε αφορολόγητο 9.000 ευρώ) αλλά από τις αποδείξεις που θα ζητούν θα έχουν μια σημαντική έκπτωση φόρου. Ήδη οι βασικές κατηγορίες-κλάδοι της οικονομίας που θα περιληφθούν στο καλάθι των αποδείξεων έχουν αποφασιστεί.

Μεταξύ αυτών ανήκουν τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης, όλα τα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα κομμωτήρια, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα κέντρα αισθητικής, τα γυμναστήρια, γιατροί, δικηγόροι, τεχνίτες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, υπηρεσίες στάθμευσης, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικίαση αυτοκινήτων, φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, πρατήρια και διανομείς υγρών καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο, γκάζι), λογιστές, συμβολαιογράφοι, μικρά εμπορικά καταστήματα, σύμβουλοι επιχειρήσεων κτλ.

Για τις παραπάνω κατηγορίες επιτηδευματιών οι φορολογούμενοι όταν συναλλάσσονται μαζί τους θα πρέπει να ζητούν σε κάθε περίπτωση απόδειξη διότι στο τέλος της χρονιάς μπορεί να δουν στην τσέπη τους να επιστρέφεται το ένα τρίτο της δαπάνης που κατέβαλαν σε αυτούς.

Το μυστικό της επιτυχίας του μέτρου κατά το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν εξαρχής για ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων θα ισχύει το μπόνους της επιστροφής φόρου του 20% ή 30% κατά περίπτωση. Και αυτό θα αλλάζει κάθε χρόνο ή θα δίνονται κάθε φορά διαφορετικά κίνητρα-εκπτώσεις, ανάλογα με την κατηγορία επαγγελματία ή εμπορικής επιχείρησης που φοροδιαφεύγει περισσότερο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να έχει συγκεντρώσει μέσα σε μία χρονιά 10.000 ευρώ αποδείξεις από διάφορες συναλλαγές με επιχειρήσεις και επιτηδευματίες και στο τέλος να του ανακοινώσει το υπουργείο ότι για τις 3.000 ευρώ αποδείξεις που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας θα έχει επιστροφή φόρου 30%, δηλαδή 900 ευρώ.

Με την απόφαση του υπουργού θα προσδιοριστούν σε πρώτη φάση οι κατηγορίες των αποδείξεων που θα δέχεται η Εφορία το 2014 και προς το τέλος του έτους.

Επίσης στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να δίνονται κίνητρα με τη μορφή εκπτώσεων φόρων σε όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, ενώ αναμένεται να δοθούν κίνητρα για όσους χρησιμοποιούν την κάρτα αποδείξεων που έχει γίνει αποδεκτή μόνο από μικρή μερίδα καταναλωτών. Εξάλλου με το νέο καθεστώς οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να μαζεύουν αποδείξεις από τα σουπερμάρκετ ή από εμπορικές επιχειρήσεις όπως είναι τα καταστήματα λιανικής πώλησης ρούχων και υποδημάτων καθώς τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι η φοροδιαφυγή στους συγκεκριμένους κλάδους.

Πηγή Το Βήμα Της Κυριακής
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LAMMERGEIER | Οκτωβρίου 7, 2013 8:52 π.μ. | Reply
Joker, κι αν σου κάτσει...
image description ElenaS | Οκτωβρίου 7, 2013 8:41 π.μ. | Reply
Αχ τι καλά ! Φαντάζομαι χαμογελαστούς φορολογούμενους να ψάχνουν ΜΙΑ-ΜΙΑ τις αποδείξεις ενός ολόκληρου χρόνου για να ξεχωρίσουν την κατηγορία έκπληξη.
Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές !
image description Korina_77 | Οκτωβρίου 7, 2013 9:12 π.μ. | Reply
Χαχα, δεν έμαθαν τίποτα από το 2010 που είχαν επιστροφή 10% και όλοι σχεδόν ήταν πιστωτικοί και άδειασαν τα ταμεία! Και μετά βάλαμε την εισφορά αλληλεγγύης για να τα πάρουμε πίσω! 'Αντε βρε και εις ανώτερα
image description pontikaki | Οκτωβρίου 7, 2013 12:35 μ.μ. | Reply
Έτσι λένε τώρα, θα μαζεύουμε εμείς τα κορόιδα αποδείξεις και μετά θα το αλλάξουν πάλι και θα πάνε για πέταμα!!
image description EFH | Οκτωβρίου 7, 2013 12:31 μ.μ. | Reply
<<Το μυστικό της επιτυχίας του μέτρου κατά το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν εξαρχής για ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων θα ισχύει το μπόνους της επιστροφής φόρου του 20% ή 30% κατά περίπτωση. Και αυτό θα αλλάζει κάθε χρόνο >>

Πώς βαφτίζουν αυτή την αβεβαιώτητα... σε επιτυχία??? με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα αποκτίσουν την εμπιστοσύνη απέναντι στην πολιτεία???
image description elias stratakis | Οκτωβρίου 7, 2013 12:33 μ.μ. | Reply
Θα υπάρξουν και άλλα σενάρια, να το θυμάστε......
image description riapapou | Οκτωβρίου 7, 2013 6:23 μ.μ. | Reply
Τί καραγκιοζιλίκια είναι αυτά πάλι?

Ρε σεις θα συνέλθετε καμιά φορά?

Όσο γι'αυτό
''<<Το μυστικό της επιτυχίας του μέτρου κατά το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν εξαρχής για ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων θα ισχύει το μπόνους της επιστροφής φόρου του 20% ή 30% κατά περίπτωση. Και αυτό θα αλλάζει κάθε χρόνο >>

Αυτο το κάνουν για να δουν από πριν σε ποιους κλάδους μάζεψε ο κόσμος λιγότερες αποδείξεις ώστε να ορίσουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες και έτσι στο τέλος να πουν στον κόσμο δεν χρειαζόμαστε αυτές που μάζεψες οπότε πλήρωνε κι από πάνω κορόιδο!
image description δημητρησ Χανια | Οκτωβρίου 29, 2013 12:26 π.μ. | Reply
Η φοροδοτικότητα μέσω των αποδείξεων αλλά και της γενικότερης φορολογίας στην Ελλάδα έχει χάσει το μέτρο. Δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα σε τίποτα. Το κοινωνικό κράτος ειναι απών. Η Υγεία , η Παιδεία, η κοινωνική πρόνοια έχει καταρρεύσει... 30 στους 100 Ελληνες δεν εχουν δουλειά. Εσεις που μας κυβερνάτε από ποιο πλανήτη έχετε κατέβει. Μήπως να συσκεφθουμε να οραματιστούμε την Ελλάδα που θέλουμε ξεκινώντας από μέσα μας. Ας εμπνευστούμε απο δω http://www.thepressproject.gr/article/49619
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο