Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Στήριξη της γυναικείας έρευνας και επιχειρηματικότητας

Η προώθηση μιας σειράς δράσεων για την υποστήριξη της γυναικείας συμμετοχής στο πεδίο της έρευνας και τεχνολογίας (Ε & Τ), αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του νέου γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας δρ Χρήστου Βασιλάκου με τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν άμεσα ειδικές θετικές δράσεις και να εξασφαλίσουν κονδύλια για γυναικείες ομάδες-στόχους στο πεδίο της Ε & Τ, προσφέροντας έτσι οικονομικές και επαγγελματικές διεξόδους στις γυναίκες που σήμερα πλήττονται από την κρίση.

Στόχος των προβλεπόμενων παρεμβάσεων θα είναι να προσανατολίσουν τις γυναίκες σε νέα πεδία με καλές προοπτικές απασχόλησης, που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες, ενώ παράλληλα θα προβλεφθούν οι σχετικές δράσεις κατάρτισης.

Επίσης, θα υποστηριχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα, μέσω μονάδων μικρού και μεσαίου μεγέθους, καθώς και γυναικείων κοινωνικών συνεταιρισμών, που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία σε διαφορετικούς τομείς και πεδία της οικονομίας, όπως στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στο διαδικτυακό εμπόριο, στον πολιτισμό κ.α.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της χαμηλής συμμετοχής γυναικών στις εθνικές επιστημονικές επιτροπές, στα επιστημονικά συμβούλια ερευνητικών κέντρων και στις θεσμοθετημένες επιτροπές στο πεδίο της έρευνας και τεχνολογίας, που αξιολογούν ερευνητικές προτάσεις, προγράμματα και φορείς Ε & Τ. Συμφωνήθηκε ότι ο θεσμός των ποσοστώσεων, εφόσον επεκταθεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων Ε & Τ, θα επιτρέψει την αξιοποίηση πολύτιμου ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού και νέων δεξαμενών ιδεών, προς όφελος της ανάπτυξης.

Εξάλλου, ο κ. Βασιλάκος, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων του, που εγκαινίασε στα ερευνητικά κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε ήδη επίσκεψη στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο