Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο «κόκκινο» το ασφαλιστικό λόγω της γήρανσης του πληθυσμού

Βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού βάζουν στην Ελλάδα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατάσσουν τη χώρα μας στην ομάδα υψηλού κινδύνου βάσει της γήρανσης του πληθυσμού....

Βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού βάζουν στην Ελλάδα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατάσσουν τη χώρα μας στην ομάδα υψηλού κινδύνου βάσει της γήρανσης του πληθυσμού.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας στην παρουσίαση της Ενδιάμεσης Εκθεσης. Σύμφωνα με τον κ. Γκαργκάνα, η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής κατανάλωσης όσο και στην ανταγωνιστικότητα και την αγορά εργασίας, την ανεργία και κατ’ επέκταση το ασφαλιστικό.

Στην έκθεση του διοικητή σημειώνεται μάλιστα ότι στη διαμόρφωση και διατήρηση του υψηλού ρυθμού ιδιωτικής κατανάλωσης συνέβαλε σημαντικά η εισροή οικονομικών μεταναστών. Η επίδραση των μεταναστών στην κατανάλωση εκτιμάται ότι υπερκέρασε την επίδραση από τη χειροτέρευση της ηλικιακής διάρθρωσης του γηγενούς πληθυσμού. Η εξέλιξη αυτή βέβαια διαπιστώνεται σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες και κυρίως σε αυτές που τα παρατηρείται μεγάλο μεταναστευτικό κύμα.

Σε σχετική μελέτη της Alpha Bank τονίζεται ότι το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες και η Ελλάδα στις επόμενες 10ετίες, ενώ προβλέπεται και επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο