Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Εφοριακοί - Και δεύτερο κύμα απολύσεων εφοριακών υπαλλήλων


Ανακοίνωση της ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕ ΔΟY - ΘΕΟΧΑΡΗ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (1.10.13) συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ ΔΟY με το ΓΓΔΕ. Το θέμα που τέθηκε πρώτο στη συνάντηση, ήταν αυτό της απόλυσης 500 καθαριστριών (στη συνάντηση υπήρχαν και εκπρόσωποι του συντονιστικού των καθαριστριών) και για το οποίο ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ουσιαστικά αναρμόδιος, λέγοντας ότι αυτό ήταν θέμα για το οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση κεντρικά, ενώ για το δικό μας υπουργείο την ευθύνη και την πρωτοβουλία της επιλογής είχε ο υπουργός.

Ως προς το θέμα των επιπλέον απολύσεων, ο ΓΓΔΔ ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. Θα υπάρχει όπως ανέφερε δεύτερο κύμα απολύσεων το αμέσως επόμενο διάστημα και θα γίνουν προσπάθειες ώστε η συμμετοχή του υπουργείου οικονομικών σε αυτό το κύμα να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή (!!!). Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ύψος τις δικής μας ''συνεισφοράς'' και στο δεύτερο κύμα απολύσεων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις ΔΟY, ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτής της κατάστασης μέσω της καλύτερης διαχείριση του προσωπικού (;;;) από την πλευρά των εφόρων και πως δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση η εικόνα που παρατηρείται σήμερα στις εφορίες, από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί πολλά αντικείμενα. Για τα ΚΕΦ ανέφερε ότι αυτά λειτουργούν σε ικανοποιητικό επίπεδο και πως υπάρχει η διάθεση αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων έχουν εντοπιστεί.

Όσον αφορά το έγγραφο του υπουργείου που στάλθηκε στις υπηρεσίες και αφορούσε την καταγραφή των συναδέλφων που εργάζονται στα τμήματα κεφαλαίου, σύμβουλος του κ. Θεοχάρη που βρισκόταν στη συνάντηση ανέφερε ότι από λάθος (;;;) ζητήθηκαν ονόματα και αριθμοί μητρώου των υπαλλήλων και πως στόχος ήταν να καταγραφεί ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στα τμήματα αυτά, ενόψει της εφαρμογής του Νέου Φόρου Ακινήτων.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η εναγώνια προσπάθεια συνδικαλιστικών εκπροσώπων να εκμαιεύσουν θετική απάντηση και επιβεβαίωση από την πλευρά του κ. Θεοχάρη της ''πληροφόρησης'' ότι επίκειται μισθολόγιο οικονομικών υπαλλήλων (!!!). Δεν σχολιάζουμε στην παρούσα φάση ούτε τη βασιμότητα αυτής της προοπτικής ούτε πιθανά τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η επαναφορά του θέματος, τη συγκεκριμένη μάλιστα στιγμή. Αναφέρουμε απλά την απάντηση του κ. Θεοχάρη ο οποίος ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος λέγοντας πως ''δεν υπάρχει απολύτως τίποτα''. Στην επιμονή των εκπροσώπων ''μα... εμείς έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει κάτι... '' κλπ ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι δεν αποκλείει κάτι για... το μέλλον, αυτό προϋποθέτει όμως να υπάρχει πρόταση της τρόικα και σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει, θα είναι συνδεδεμένο με την επίτευξη στόχων και μετά από αξιολόγηση και σίγουρα σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα αφορά ένα μικρό μόνο μέρος των εργαζόμενων (π.χ. όπως ανέφερε, τους Διευθυντές).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι...

Για πρώτη φορά, σε επίσημη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η προοπτική των νέων απολύσεων το αμέσως επόμενο διάστημα στον κλάδο μας. Οι αναφορές περί προσπαθειών για να περιοριστεί ο αριθμός όσων πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, όχι μόνο δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι ανάγκη, έστω και καθυστερημένα, να συνειδητοποιήσουμε, ότι οι απολύσεις των καθαριστριών όχι μόνο δεν θα είναι οι τελευταίες, αλλά ουσιαστικά ανοίγουν την πόρτα και γα τις επόμενες.

Όσον αφορά τα συνδικαλιστικά μας όργανα (Ομοσπονδία και Σύλλογοι), οφείλουν να εγκαταλείψουν τη στάση αναμονής και την καλλιέργεια εφησυχασμού. Οφείλουν να κατανοήσουν ότι το διακύβευμα των ημερών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ (απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνάντησης), αλλά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων. Ο αγώνας των καθαριστριών που κάθε μέρα βρίσκονται έξω από το υπουργείο οικονομικών, δεν αφορά μόνο τις καθαρίστριες, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και γι αυτό θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο