Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κάτω από το 3% το δημοσιονομικό έλλειμμα για 2013 και 2014

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Κάτω από το 3% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2013 όσο και το 2014 δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έλαβε την απόφαση να επιδιώξει (με τη σφραγίδα Eurostat) έλλειμμα κάτω από το το ορόσημο των ευρωπαϊκών συνθηκών που προβλέπουν επιτήρηση μιάς οικονομίας. Επί του θέματος αναμένεται «ζωηρή» συζήτηση με την τρόικα .

Σημειώνεται ότι ο νέος προϋπολογισμός, το προσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, θα προβλέπει επίσης πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή εκτιμάται ότι η ύφεση για φέτος θα περιοριστεί στο 4%, από 4,2% που προβλέπονταν αρχικά ενώ για το 2014 προβλέπεται ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο