Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υ.ΠΕ.Κ.Α.: Καμιά μείωση των εγγυημένων τιμών των φωτοβολταϊκών

Στο τέλος του έτους θα ρυθμιστεί το σύνολο του ενεργειακού μείγματος, σήμερα ρυθμίζονται μόνο εκκρεμούσες διαστάσεις, διορθώσεις σε δίκαια αιτήματα, τόνισε ο Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Δεν τίθεται θέμα μείωσης των εγγυημένων τιμών των φωτοβολταϊκών με το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καταλήξει σύντομα σε μια νέα συμφωνία για το θέμα των εγγυημένων τιμών κατόπιν συζητήσεων με τους πανελλήνιους συνδέσμους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και με τις τράπεζες.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν δύναται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο των συζητήσεων, ο υφυπουργός τόνισε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει το έλλειμμα, δηλαδή η λειτουργία του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), δηλαδή της αγοράς. Τους παραγωγούς τους ενδιαφέρει να επιβιώσουν και τις τράπεζες τις ενδιαφέρει να μην έχουν κόκκινα δάνεια. Άρα έχουμε κοινό τόπο δημοσίου συμφέροντος».

«Θέλουμε να βρεθεί η φόρμουλα που θα ικανοποιεί και τις τρεις πλευρές» είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί μια μόνιμη, μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και της αντιμετώπισής του τα επόμενα χρόνια.

Τόνισε ακόμη ότι στο τέλος του έτους θα ρυθμιστεί το σύνολο του ενεργειακού μείγματος, σήμερα ρυθμίζονται μόνο εκκρεμούσες διαστάσεις, διορθώσεις σε δίκαια αιτήματα.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Κ. Κλειτσιώτης έκανε λόγο για νομοσχέδιο που αίρει τις στρεβλώσεις του θεσμικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής Αθ. Πετράκος δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής του το νομοσχέδιο, κάνοντας παράλληλα λόγο για λήψη αποσπασματικών μέτρων.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραϊτης ανέφερε ως θετικές τις ρυθμίσεις που προβλέπουν την κατάρτιση ειδικού προγράμματος ανάπτυξης μικρών ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος έως 50 KW, και την δυνατότητα του ενεργειακού συμψηφισμού. Ωστόσο, πρότεινε να γίνουν αλλαγές.

Η Μίκα Ιατρίδη, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε ότι το νομοσχέδιο αντί να αναπτύσσει τις ΑΠΕ δημιουργεί νέα προσκόμματα. Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για την θέση του κόμματός της στην Ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου εμπεριέχει κρίσιμες διατάξεις για το ενεργειακό μέλλον της χώρας, παρά ταύτα, διακρίνεται από αποσπασματικότητα,  ανέφερε η Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ επιφυλάσσεται για την τελική της τοποθέτηση.

Ο κρατικός ενεργειακός σχεδιασμός δεν στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην ουσία έχει μόνο ένα μέλημα, να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλίων, είπε η Διαμάντω Μανωλάκου δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο